avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... conflict cu lichidatorul
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

conflict cu lichidatorul

Buna ziua. Cine ma poate ajuta cu o informatie in cazul meu? Sunt in urmatoarea situatie: societatea care o detin este in procedura de faliment si detine un bun imobil care doresc sa-l cumpar prin altcineva. Sunt certat cu lichidatorul si cu siguranta nu ma va informa cand va scoate bunul la vanzare, pentru ca legal nu are nici o obligatie. Exista un site in care lichidatorii au obligatia de a anunta actiunile lor (si pot pri informatia in timp real pe email)? Mai mult de atat m-am inscris singur la masa credala, iar acesta a anulato ca tardiv, fiind pusa cererea la o luna dupa pronuntarea intantei de intrare in procedura generala a falimentului (am sa contest acest aspect). Eu daca voi fi in coada tabelului cu creditorii poate ca lichidatorul sa nu ma instiinteze de actiunile lui si sa vanda spatiul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: TUDORCRISTIAN , utilizator 12:34, 17 Martie 2013
TUDORCRISTIAN a scris:
Sunt certat cu lichidatorul si cu siguranta nu ma va informa cand va scoate bunul la vanzare, pentru ca legal nu are nici o obligatie. Exista un site in care lichidatorii au obligatia de a anunta actiunile lor (si pot pri informatia in timp real pe email)?


Toate actiunile lichidatorului concretizate prin rapoarte se publica in buletinul insolventelor si in plus se depun si la dosarul cauzei.
Deci, ca sa urmariti buletinul insolventelor aveti 2 posibilitati:
- ori va faceti abonament (este destul de scump) si urmariti de acasa; ori va duceti la 2-3 zile la Registrul comertului, au un birou acolo care se ocupa cu buletinul insolventlor si intrebati daca s-a mai publicat ceva despre frma dvostra. Daca da, solicitati contracost 5, 10 lei, buletinul respectiv.
- sau daca aveti un avocat, poate merge la tribunal si poate scoate de la dosarul cauzei toate informatiile de acolo.


TUDORCRISTIAN a scris:
Mai mult de atat m-am inscris singur la masa credala, iar acesta a anulato ca tardiv, fiind pusa cererea la o luna dupa pronuntarea intantei de intrare in procedura generala a falimentului (am sa contest acest aspect).


Da, trebuie sa contestati in instanta. In mod normal este un termen de 5 zile de la publicarea tabelului preliminat in care se fac contestatiile.

TUDORCRISTIAN a scris:
Eu daca voi fi in coada tabelului cu creditorii poate ca lichidatorul sa nu ma instiinteze de actiunile lui si sa vanda spatiul? Va multumesc.


Da, ca si creditor sunteti in coada tabelului, pe locul 9 din 9, asta-i legea.
Da, poate sa vanda spatiul atata timp cat o face legal, informeaza instanta, informeaza creditorii, face public anuntul in publicatii cu circulatie nationala (in functie de valoarea imobilului sunt niste reguli si cu aceste publicatii).
Multumesc mult de raspuns. Informatiile d-voastra imi sunt de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabelul preliminar al creditorilor v_florina v_florina Buna ziua, In afara de buletinul procedurilor de insolventa (pt care nu detin abonament), unde se mai publica tabelul preliminar al creditorilor? Am ... (vezi toată discuția)
Tabel creditori vladiana vladiana Cum pot verifica tabelul creditorilor intocmit pentru un fost angajator care a solicitat falimentul in luna iunie 2013 ? (vezi toată discuția)
Tabel preliminar insolveta ALEXUTA SEBASTIAN ALEXUTA SEBASTIAN BUNA SEARA AM AVUT O FIRMA ACUM ESTE IN INSOLVENTA AS DORI SA STIU CUM SE FACE TABELUL PENTRU INSCRIEREA DEBITORILOR SI A CREDITORILOR VA MULTUMESC (vezi toată discuția)