avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

problema este in felul urmator.....bunicul meu a facut sotiei mele un act de donatie pe un teren... pentru casa care se afla pe teren bunicul meu s-a judecat cu tatal sotiei mele a castigat procesul a platit tatalui sotiei mele o suma de bani si apoi sau apucat cu sotia mea sa faca actele de vanzare cumparare pentru casa....pana aici totul e ok....numai ca inainte de semnarea actelor de vanzare ....bunicul a decedat....
INTREBARE....pe 25 martie se fac 3 ani de cand tatal sotiei mele a primit suma de bani care confirma ca a renuntat la drepturile ptr casa....dar daca bunicul a murit ....cu toate ca tatal sotie mele renuntase la drepturi.....casa i-a revenit din nou lui....acum....cum ramane cu actul de donatie....il poate ataca tatal sotiei mele....sotia mea...poate recupera casa..........e ceva incurcat tare...ma poate lamuri cineva.....CU RESPECT....MARICEL....Mentionez ca ...casa se afla pe terenul pe care sotia mea are act de donatie.....
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
Maricel09, utilizator
Cel mai recent răspuns: sc vox legis corp srl , Consilier juridic 17:25, 16 Martie 2013
reveniti cu explicatii mai clare. pt. o suma sau altceva nu se renunta (legal) la dr. succesorale, iar donatia se poate revoca pt. multe motive (ex. rezerva legala succesorala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putin ajutor va rog frumos - instrainare teren Maricel09 Maricel09 am un act de donatie pe un teren ...facut de bunicul meu...dar intre timp bunicul a murit si ce se afla pe teren casa si restul au revenit dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Mosteniri:renuntarea la o posibila mostenire popmaria2011 popmaria2011 Buna ziua, Bunica mea paterna vrea sa-mi cumpere o garsoniera in urmatoarele conditii: -in actul de cumparare sa se precizeze ca banii sunt de la ea si se ... (vezi toată discuția)
Vinzare sau donatie !? sleo sleo buna ziua tuturor ! ca mai tot romanul mai devreme sau mai tarziu te lovesti de acte,notar ,etc. se poate sa primesc si eu un sfat sau chiar o ... (vezi toată discuția)