avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de preemtiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de preemtiune

locuiesc intr-un imobil cu doua apartamente , unul din ele fiind proprietatea mea, proprietara celuilalt apartament
a decedat, urmasii ei doresc sa vanda apartamentul. Va intreb : daca eu raspund vanzatorului cu o oferta iar un alt
cumparator ofera o suma mai mare , vanzatorul are obigatia sa ma instiinteze ca sa pot sa fac o alta oferta ?
In situatia in care nu sunt instiintat ca sa-mi modific oferta si contractul se incheie fara a fi anuntat, legea imi da
dreptul sa contest contactul de vanzare.
cu multumiri teoporumb
Cel mai recent răspuns: sc vox legis corp srl , Consilier juridic 16:43, 16 Martie 2013
nu aveti niciun drept de preferinta decat daca aveti o conventie in acest sens. cel de preemptiune pe vechea reglementarea era doar legal, dar nu e cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren extravilan divka divka doresc sa cumpar un teren extravilan intr-o comuna,m-am inteles cu proprietarul,si as dori sa stiu ce pasi legali sunt de urmat.Am auzit de ceva drept de ... (vezi toată discuția)
Anunt de vanzare teren la cei care au drept de preemptiune alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma autati in urmatoarea problema. Am o suprafată de pădure pe care doresc să o vând. Legea îmi cere ca să-i anunţ în prealabil ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Revin la dvs cu o intrebare - schita topografica stereo 70 - plan vizat de OCOT - categoria de folosinta a ... (vezi toată discuția)