avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond reparatii asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond reparatii asociatie de proprietari

Am urmatoarea problema si ii rog pe cei ce stiu sa ma sfatuiasca
In aceasta vara, administratorul blocului in care locuiesc mi,a invederat faptul ca urmA sa faca unele reparatii la balcoane, mentionez ca locuiesc la ultimul nivel si am un nr de doua balcoane. Mi,a spus cA, valoarea lucrarilor urma sa fie de 150 lei. I,am achitat valoarea de 150 lei dupacare acesta imi da o chitanta cu valoarea respectiva pe care scrie fond de reparatii. Din luna urmatoare, imi tot solocita suma de 150 lei justificand prin faptul ca aceasta reprezinta cota reparate balcon.Eu REFUZ SA II MAI DAU INCAODATA ACEASTA SUMA, deoarece, consider ca reparatiile aferente imibilului sunt suportate din fondul de reparatii, ba maimult, administratorul a facut cheltuiala dupa care eu am achitat acea valoare de 150...i,am spus exact ce am scris si aici iar el considera ca reparatia balconului nu se suporta din fondul pt care el mi,a dat chitantA...in plus, exista martori, doar martori vecini care stiu ca pe cont propriu am facut unele reparatii la terasa fara ca asociatia sa ma despagubeasca....mai este necesar sa contribui la acest fond in conditiile de mai sus..
daca balcoanele sunt proprietatea dvs. exclusiva (si nu vad cum nu ar fi) reparatia o suportati singura si nu din fondul de reparatii al asoc. daca admin. v-a eliberat chitanta fond reparatii din partea asoc. este o ...eroare ca sa nu o numesc mai rau.
Daca executia reparatiei intereseaza partea exterioara a balconului aceasta reprezinta parte comuna a imobilului si se suporta din fondul de reparatii
Da, este vba de partea de pe terasa, eu locuind la ultimul nivel, zi eu cred ca este parte comuna nu individuala, si atunci va trebui sa suporte pe linie verticala toti proprietarii, de altfel, chiar admin scrie pe hartiutz prin care ne instiinteaza cat avem de plata, scrie COTA PARTE...multumesc

In concluzie....MAI DAU SAU NU MAI DAU INCA ODATA 150 LEI ?
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
Adriantot, moderator
dac este (si pare) parte comuna raspunde asoc. pt. reparatii, nu anumiti propr. (verticali sau orizontali).
Tocmai, ca parte comuna se suporta din fond de reparatii, fond pe care l,am achitat...POT SOLICITA O BAZA DE PRET? Am acest drept?

Alte discuții în legătură

Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Proprietarul acoperisului balconului si aticurilor? Mihai SG Mihai SG Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc construit in 1967, are 8 etaje si inca se tine bine :), este genul de bloc cu balcoane de 11 m lungime. Terasa are la ... (vezi toată discuția)
Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)