avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond reparatii asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond reparatii asociatie de proprietari

Am urmatoarea problema si ii rog pe cei ce stiu sa ma sfatuiasca
In aceasta vara, administratorul blocului in care locuiesc mi,a invederat faptul ca urmA sa faca unele reparatii la balcoane, mentionez ca locuiesc la ultimul nivel si am un nr de doua balcoane. Mi,a spus cA, valoarea lucrarilor urma sa fie de 150 lei. I,am achitat valoarea de 150 lei dupacare acesta imi da o chitanta cu valoarea respectiva pe care scrie fond de reparatii. Din luna urmatoare, imi tot solocita suma de 150 lei justificand prin faptul ca aceasta reprezinta cota reparate balcon.Eu REFUZ SA II MAI DAU INCAODATA ACEASTA SUMA, deoarece, consider ca reparatiile aferente imibilului sunt suportate din fondul de reparatii, ba maimult, administratorul a facut cheltuiala dupa care eu am achitat acea valoare de 150...i,am spus exact ce am scris si aici iar el considera ca reparatia balconului nu se suporta din fondul pt care el mi,a dat chitantA...in plus, exista martori, doar martori vecini care stiu ca pe cont propriu am facut unele reparatii la terasa fara ca asociatia sa ma despagubeasca....mai este necesar sa contribui la acest fond in conditiile de mai sus..
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces la cerere ,la orice document al acesteia

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
ynocentta, utilizator
Multumesc ynocentta....dupa parerea ta, mai trebuie sa dau sau nu suma de 150 lei in afara celei date cu titlu de fond de reparatii..seara buna
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
li_liliana01, utilizator
li_liliana01 a scris:

Mi,a spus cA, valoarea lucrarilor urma sa fie de 150 lei. I,
am achitat valoarea de 150 lei dupacare acesta imi da o chitanta cu valoarea respectiva pe care scrie fond de reparatii.
.

Din prezentarea initiala a cererii,respectiv "valoarea lucrarilor urma sa fie de 150 lei",rezulta ca ati achitat integral suma solicitata
Daca administratorul de imobil staruie sa solicite alta transe financiara,solicitati oficial sa va indice temeiul legal al impunerii-avand in vedere ca ati achitat o valoare ,dovedita prin chitanta fond de reparatii si nu plata partiala/contributie/rata la fond de reparatii
Fondul de reparatii este "o punga" in care se aduna banii pentru toate reparatiile facute intr-o asociatie.
Apoi fiecare reparatie in parte are un cost estimativ conform devizelor dar si un cost final conform situatiilor de lucrari efective.
Proprietarii contribuie la lucrarile de reparatii conform cotei indivize (supafata utila a apartamentului). Daca asa cum rezulata din devizul initial fiecarui proprietar i se repartizeaza anumite sume iar dv vi s-au repartizat 150 lei de plata, pe parcursul lucrarilor ori la final, in baza situatiei de lucrari si a facturilor, administratorul repartizeaza si cheltuielile acestea proprietarilor dupa acelasi criteriu. Asa ca fiecare proprietar va trebui sa mai plateasca anumite diferente.
Dar ceilalti vecini ai dv, in ce situatie sunt? Ei cat au platit? Cat a costat intreaga lucrare?
Uitati-va pe lista de plata si vedeti daca un apartament cu aceeasi suprafata ca si-a dv, are de plata ori a platit aceeasi suma.
Solicitati presedinte;ui asociatiei facturile acestei lucrari si va lamuriti daca au fost deajuns cei 150 lei sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Proprietarul acoperisului balconului si aticurilor? Mihai SG Mihai SG Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc construit in 1967, are 8 etaje si inca se tine bine :), este genul de bloc cu balcoane de 11 m lungime. Terasa are la ... (vezi toată discuția)
Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)