avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura prealabilã ºi procedura în faþa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura prealabilã ºi procedura în faþa instanþei

buna ziua

care este procedura in cazut in care doresc sa promovez o actiune in instanta avand ca obiect despagubiri pentru pagubele cauzate de un accident rutier? as dori sa stiu daca este ceva procedura prealabila si care e procedura in fata instantei

multumesc
Daca cauza este una comerciala (una dintre partile implicate in cauza este o pwersoana juridica) este obligatorie concilierea directa. Nefiind jurist nu stiu daca medierea poate tine loc de conciliere directa. Poate colegii juristi ne vor lamuri acest aspect al problemei.
multumesc si care este procedura in fata instantei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concilierea conf. art. 720^1 adriea2007 adriea2007 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in noul cod de procedura civila mai exista concilierea asa cum era prevazuta in vechiul cod de procedura civila conf. ... (vezi toată discuția)
Chemare la conciliere si somatie de plata in acelasi document Nicoleta_Turcanu Nicoleta_Turcanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o opinie asupra situatiei urmatoare: - am primit o notificare / chemare la conciliere care respecta termenul prohibitive de ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre convocare si convocare la conciliere? Lumy_lex Lumy_lex Buna ziua, sunt jurist de o saptamana si nu prea inteleg ce mi se cere (colegele nu prea imi explica, nu au rabdare). As dori sa imi spuneti diferenta dintre ... (vezi toată discuția)