avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu net la salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu net la salariul minim pe economie

Buna, am salariul minim pe economie si bani se pun pe card. Azi m-am dus sa verific cardul si aveam pe el numai 550 RON pe luna februarie. Nu ar fii trebuit sa am cumva 600 avand in considerare modificarea salariului minim. Nu am nici o persoana in intretinere ce sa-mi diminueze salariul net. Daca este asa atunci ce pot sa fac? Va multumesc anticipat pentru atentia acordata aceste intrebari si pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 18:59, 16 Martie 2013
Daca aveti salariul minim brut pe economie de 750 lei , atunci acestuia ii corespunde un salariu net de 566 lei ... calculul il gasiti aici
[ link extern ]
Daca ai avea persoane in intretinere aceast lucru te ar avantaja ca este vb de deducere din baza de calcul a impozitului.
750 lei -cas-sanatate-somaj -deducere (fct de baza)(250)=566 lei
poate ca primesti tichete de masa, acestea se introduc in suma bruta si se impoziteaza cu 16% marindu-ti impozitul pe salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie unait unait Cine imi poate spune ,va rog , daca salariul minim pe economie este impozabil ?..si daca el de ex. este de 750 ron salariul minim brut (cred) ..cat este ... (vezi toată discuția)
Salariul net giulia82 giulia82 Buna ziua,se poate lua un salariu de 500 roni net :O,mai mic decat salariul minim pe economie de 600 roni?#-o X-( Multumesc. (vezi toată discuția)
Calcul venit lunar bambi.2010 bambi.2010 va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza un bonus lunar acordat de angajator si de asemenea deducerea personala, intrucat am 2 copii in intretinere, si in ce mod ... (vezi toată discuția)