avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan !?!?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan !?!?

Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu achizitionarea a 0.5ha pamant extravilan: Pamantul se afla intr-o localitate in care pretul este foarte scazut, de altfel tatal meu vrea sa-l cumpere cu aproximativ 600 ron, de ce acte este nevoie pentru a putea intra in posesia pamantului ( in afara de contractul propriu-zis), auzisem ceva de "cadastru", daca este neaparat nevoie si daca are cineva idee cat costa. A doua intrebare ar fi daca stiti cu aproximatie cam cat ar costa toata treaba asta ( comisioane X + comision NOTAR), mai exact comisionul pe care-l percepe notarul? A treia intrebare este daca contractul s-ar face sub forma unei donatii ( mentionez ca respectivele parti nu sunt rude nici macar de gradul IV) taxele ar fi mai mici? ( sau poate-mi oferiti dumneavoastra o alta solutia daca cea cu donatia nu merge, pentru a mai scapa de costuri). Nu ar fi trebuit sa ma zbat atat pentru o achizitie care se face cu un pret mic in raport cu suprafata, dar pentru mine si familia mea conteaza fiecare banut deoarece avem o situatie financiara foarte dificila. MULTUMESC anticipat celor care-si vor consuma timpul cu intrebarea mea.
Cel mai recent răspuns: plopadrian , utilizator 23:16, 20 Februarie 2009
Nu exista nicio modalitate de a reduce costurile unei astfel de operatiuni in afara de o actiune in prestatie tabulara, actiune care, la randul ei are alte incoveniente in schimbul unui pret redus.

Chiar daca faceti o donatie, costurile sunt ca la vanzare-cumparare si avand in vedere ca donatia este revocabila/atacabila va recomand cu caldura vanzarea-cumpararea.

Notarul isi stabileste "comisionul" in functe de evaluare care exista la camera notarilor publici pentru un teren dintr-o anumita zona, la un anumit moment.

Cadastrul presupune ca terenul respectiv nu este intabulat in CF in acest moment si, din pacate notarii nu mai fac vanzari doar in baza titlului de proprietate. Din cate stiu eu preturile pentru intabulare este cam tot cat dati dvs pe terenul respectiv (~700 ron) si dureaza intre 2 saptamani si 3 zile (cu taxe de urgenta- deci creste pretul).

Av Adrian Posdarie
Multumesc frumos domnule Av. Adrian Posdarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un unchi vrea sa mi lase averea Patryc Popa Patryc Popa Buna, Am un unchi care vrea sa mi lase casa de la tara mie, si as dori un sfat . Cum ar fi mai bine pentru a evita discutiile cu alte rude?c/v sau mostenire ... (vezi toată discuția)
Act de donatie m_62_marius m_62_marius cum se procedeaza pentru a incheia un act de donatie a unei suprafete de pamant (1,5 Ha ) intre sotia mea si tatal ei. cam care sunt costurile compartiv cu un ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate acte necesare daniel2222 daniel2222 Bunicul vroia sa-mi lase mostenire pamantul vreo 7200 mp dar am amanat, si intre timp a murit si el si bunica :(( , si a ramas treaba nerezolvata! Eu am titlul ... (vezi toată discuția)