avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita banca versus datorie fiica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita banca versus datorie fiica

Buna ziua,
trec printr-o situatie financiara mai deosebita de cativa ani. Desi am platit cat am putut bancilor, se pare ca acestea, daca nu le platesti rata intreaga, trec foarte repede la executari silite. Nu am de unde sa achit sumele intregi decat poate daca murim de foame (desi nici chiar asa). Avem un apartament (pe numele meu si al sotiei) si o fata de 23 de ani. Imprumuturile au fost doar pentru nevoi personale fara garantii. Cand le-am contractat aveam venituri de 4 ori mai mari si nu credeam in vecii vecilor sa ajungem in aceasta situatie.
Avem de asemenea o datorie catre fata noastra si un prieten mi-a sugerat urmatorul lucru. Sa fac cu fata un contract notarial pe suma pe care i-o datoram ca in cazul in care banca (desi sumele datorate catre banci sunt de maxim 10000 euro) iar daca banca/bancile obtin executarea silita atunci fata sa se inscrie la masa credala si ca legea o va despagubi pe ea mai intai.
Nu cunosc foarte bine terminologia, dar sper ca ati inteles ideea. Vreau sa dau banii bancilor inapoi numai ca nu mai am puterea financiara, deocamdata, sa o fac. Achit cat pot, dar acestea au inceput sa aplice tehnici ale camatarilor (este o alta poveste) si ameninta intr-una cu executarea silita. Nu vreau decat sa dau banii inapoi dar in conditii omenesti si sa nu pierd apartamentul care doresc sa ii ramana copilului. Credeti ca exista o sansa daca inchei acest contract de imprumut cu fata pe suma de 35000 de euro?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:33, 18 Martie 2013
Din pacate miroase de la o posta a sustragere de la executare silita. Oricum daca faceti contractul de imprumut cu fata acum este tardiv. Ar fi trebuit facut inainte de a contracta creditele de la banca.
Dar daca tot aveti sa ii dati bani fetei, de ce nu ii dati apartamentul (contract de vanzare) pentru banii respectivi?
Dumnezeu imi este martor ca nu incerc sa ma sustrag de la nimic numai ca ceea ce se intampla este foarte nedrept. Criza asta ne-a afectat pe toti intr-o mica sau mai mare masura. Noi am facut o afacere cu banca, cumparand practic niste bani. Noi pierdem tot, iar bancile nu pierd nimic, in conditiile in care tot ele sunt cele care au generat aceasta criza economica. Nimeni nu ma apara pe mine acum cand nu mai am bani macar sa platesc un avocat sa ma sfatuiasca. Ce ar trebui sa fac ca sa beneficiez si eu de drepturi egale cu banca, sa-mi ajusteze, fara alte dobanzi creditul? Ce fac ca sa fiu auzit? Trebuie musai sa ma arunc de la balconul Parlamentului sau sa imi dau foc in piata Constitutiei? O sa o fac si pe asta daca alta solutie nu exista. Multumesc pentru raspunsuri. Dumnezeu sa ne ajute la toti!

PS: Ca sa vand casa fetei, din cunostintele mele, ma costa zeci de milioane taxele... daca as avea banii astia as plati ratele intregi...
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
roberth, utilizator
orice ati face din cele expuse nu o sa indrepte situatia ci dimpotriva. daca banca nu va ofera o solutie amiabila nu puteti face nimic decat sa va executati oblig. de plata din contr. daca veti pierde cateva zeci de milioane la vanz. sigur veti pierde cateva sute sau mai mult la executarea silita, pt. ca banca va poate executa casa si orice alt bun si fara ipoteca.
roberth a scris:
Dumnezeu imi este martor ca nu incerc sa ma sustrag de la nimic numai ca ceea ce se intampla este foarte nedrept.

Personal va inteleg si sunt de acord cu dvoastra, insa din pacate chiar si judecatorii sunt obligati sa aplice legea si numai legea chiar daca moral si omeneste ei ar fi de acord cu debitorul. Aici pe forum ne consultam d.p.d.v. juridic si este foarte bine ca o putem face.

roberth a scris:
Ce ar trebui sa fac ca sa beneficiez si eu de drepturi egale cu banca ...

Aveti drepturi egale cu banca, insa din pacate dvoastra (noi) nu putem sa uzam de ele asa cum o face banca.

roberth a scris:
Ce fac ca sa fiu auzit? Trebuie musai sa ma arunc de la balconul Parlamentului sau sa imi dau foc in piata Constitutiei? O sa o fac si pe asta daca alta solutie nu exista. Multumesc

NU cred ca este cazul sa apelati la gesturi extreme, nu rezolvati nimic cu asta.
Viata ne pune de multe ori la diferite incercari, noi avem datoria (omeneasca) de a trece peste ele. Dvoastra trebuie sa fiti un exemplu cel putin pentru copil.

Nu ne-ati spus daca pentru imprumuturile respective a semnat si sotia sau doar dvoastra. Daca ati semnat doar dvoastra si datoria va apartine, executarea silita este ingreunata, dar repet cu actele pe masa un avocat bun va poate gasi cateva solutii, Pana la urma cat de scump poate fi un avocat?

Cum spuneti dvoastra,
Dumnezeu sa ne ajute la toti!
Puteti face un imprumut cu fata si sa garantati cu casa, va costa insa destul si actul.
Daca vindeti fetei, va costa si actul si creditorul poate cere revocarea actului si ar putea avea sanse de reusita.
Puteti vinde casa unui tert, va platiti datoria si cumparati ceva mai mic pentru locuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

se pune sechestru pe apartament in cazul unui credit care n-a fost girat cu casa/ Lorelei-Andrada Lorelei-Andrada in 2007 n-am avut de lucru si am facut o mare prostie- am facut 2 credite pentru o ruda. Aceasta a platit, cu chiu cu vai, cateva luni, apoi a renuntat. Cei ... (vezi toată discuția)
Lmprumut suma de bani de la persoana fizica cristinagmail cristinagmail Buna ziua As dori sa stiu ce presupune o procedura de executare silita in cazul in care sotul meu a impumutat bani de la o persoana fizica -9000euro. ... (vezi toată discuția)
Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)