avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Autoturism sub sechestru, decizie definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Autoturism sub sechestru, decizie definitiva

In urma unei decizii definitive, instanta a mentinut sechestrul asigurator asupra unui autoturism - proprietate personala - instituit de parchet, in vederea acoperirii prejudiciului cauzat. Autoturismul a fost indisponibilizat cu sigilii in curtea mea si se afla intr-o stare avansata de degradare (de 4 ani sta sub cerul liber nemiscata). Valoarea autoturismului la momentul achizitiei a fost de 8500 euro, insa cand procurorul a instituit sechestru sigurator nu l-a evaluat. In nenumarate cereri am solicitat mutarea autoturismului in curtea politiei, dreptul de folosinta pentru a evita degradarea insa cererile au fost respinse, fara a motiva decizia (Instanta respinge cererea ca nefondata).
1. Acum dupa ce a ramas cauza definitiva mai pot solicita mutarea autoturismului in alta locatie ?
2. E legal ca o instanta sa imi ocupe abuziv terenul cu o masina care teoretic nu imi mai apartine ?
3. E legal sa nu o pot radia de la primarie (impozit) deoarece ei sustin ca pana nu aduc o dovada de la un lichidator judiciar, eu trebuie sa platesc impozitul la o masina pe care nu o folosesc si nu mai e a mea ?
4. E legal instituirea un sechestru asigurator fara evaluarea bunului, si daca da, cine raspunde pentru devalorizarea cauzata de degradare ?

Nu doresc sa ma sustrag de la acoperirea prejudiciului, chiar am contactat partea vatamata sa vina sa ridice masina sa o valorifice deoarece decizia a ramas definitiva, iar raspunsul administratorului a fost ca prejudiciul a fost deja acoperit acum mult timp din asigurare si ca ei nu mai au treaba cu mine.
Ce e de facut in acest caz ?!

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator-autoturism in leasing Alina_Bog Alina_Bog Utilizatorul dintr-un contract de leasing a fost pus sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de initiere/constituire de grup infractional si odata ... (vezi toată discuția)
Sechestrul asigurator dintr-un dosar penal DanyD DanyD Se poate vinde un imobil pe care s-a instituit de catre instanta penala un sechestru asigurator, catre o terta persoana, prin care aceasta sa fie informata ca ... (vezi toată discuția)