avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Fisa sintetica: Dobanda si penalitati cu sume ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Fisa sintetica: Dobanda si penalitati cu sume neconfirmate

Pe fisa sintetica emisa de Administratia Financiara apar:
- dobanda - xx (din care xx neconfirmati)
- penalitati - yy (din care yy neconfirmati)

In cursul anului 2012 am platit in avans impozitele datorate si, inclusiv, sumele aferente dobanzilor si penalitatilor calculate de AF.

Ce trebuie intreprins ca sumele reprezentand dobanzi si penalitati sa fie stinse?

Mentiune: impozite si taxe pe salarii.

Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
eliasav, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 13:02, 17 Martie 2013
Trebuie urmarita fisa si vazut cum au descarcat cei de la ANAF obligatiiile de plata si accesoriile. Modalitatea lor de a descarca si a stinge obligatiile de plata nu este identica, de cele mai multe ori, cu ceea ce stingem noi ca si obligatii din fisa. De exemplu ati platit o obligatie de plata, dar ei v-au descarcat accesorii. In acest caz, vi se calculeaza penalitati sau dobanzi pentru neplata sumei respective.

Solutie: verificarea amanuntita a fisei platitorului si daca au dreptate plata obligatiilor inscrise in aceasta. "Sume neconfirmate" inseamna ca inca nu au emis inca instiintare de plata sau somatie.
Ca sa fie stinse, trebuie sa le platiti... sau sa dovediti prin declaratiile fiscale ca nu sunteti dator. Impozitele neconfirmate sunt cel mai probabil stabilite din oficiu din diverse motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 30/2011 anulare dobanzi si penalizari DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL Buna ziua, Pe fisa sintetica la 31.08.2011 imi apar sumele: -dobanda 16.656 (din care 14.989 neconfirmati) -penalitate de intarziere (din care 1.704 ... (vezi toată discuția)
Fisa sintetica Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana In fisa sintetica la coloana documente apar mai multe decizii accesorii iar, la coloana obligatii de plata apar anumite sume la aceste decizii accesorii iar, ... (vezi toată discuția)
Cum se opereaza diferentele privind reglare fisa de platitor si majorarile de intarziere/dobanzile, penalitatile privind esalonarea la plata a datoriilor fiscale amb35 amb35 Va rog un ajutor cu o problema urgenta! Am urmatoarele 2 situatii: 1) Am semnat la Fisc un proces verbal de punere de acord privind neconcordantele ... (vezi toată discuția)