Buna ziua. Am realizat un venit de 10 000 lei din care, intentionez sa donez 2000 ron la o persoana fizica ce sufera de o afectiune cardica. Ce presupune donatia din punct de vedere fiscal, platesc ceva eu sau persoana in cauza? Ce trebuie sa declar? Mentionez ca am o microintreprindere. Va multumesc!
In cazul microintreprinderii, deci la impozitarea cu 3% pe venit, nu se aplica acea facilitate fiscala ca la firmele platitoare de impozit pe profit, adica de deducere din impozitul pe profit a unei cote de maxim 20% din cat datoreaza, cand se fac sponsorizari.
Deci veti face calculul impozitului pe venit de 3% si veti plati toata suma rezultata la stat iar contractul de sponsorizare/mecenat il faceti si il inregistrati in contabilitate in mod obisnuit cu toata valoarea lui.
Asadar, din ce inteleg in afara de cei 3% pentru intreaga suma, respectiv 300 lei pentru partea de donatie nu o sa platesc nimic? Ma interesa o procedura ceva intocmi. Contabila in prima instanta mi-a spus ca trebuie sa platesc inca 16% pentru ce dau donatie... mi se pare absurd!
Asadar, ma poate ajuta cineva cu un raspuns va rog?
Respect!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sponsorizare
fefe48
buna dimineata....daca Legea nr. 32/1994, legea sponsorizarii, este in vigoare as dori sa aflu ce avantaje are o companie care sponsorizeaza un act de ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare
badea_daniela
Buna ziua,
Am o firma micuta. Fata unei prietene m-a intrebat daca o pot sponsoriza cu o anumita suma de bani pentru un proiect la scoala (infiintarea unei ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.