avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Microintreprindere - contract de donatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Microintreprindere - contract de donatie

Buna ziua. Am realizat un venit de 10 000 lei din care, intentionez sa donez 2000 ron la o persoana fizica ce sufera de o afectiune cardica. Ce presupune donatia din punct de vedere fiscal, platesc ceva eu sau persoana in cauza? Ce trebuie sa declar? Mentionez ca am o microintreprindere. Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: ella2389 , utilizator 08:08, 19 Martie 2013
In cazul microintreprinderii, deci la impozitarea cu 3% pe venit, nu se aplica acea facilitate fiscala ca la firmele platitoare de impozit pe profit, adica de deducere din impozitul pe profit a unei cote de maxim 20% din cat datoreaza, cand se fac sponsorizari.
Deci veti face calculul impozitului pe venit de 3% si veti plati toata suma rezultata la stat iar contractul de sponsorizare/mecenat il faceti si il inregistrati in contabilitate in mod obisnuit cu toata valoarea lui.
Asadar, din ce inteleg in afara de cei 3% pentru intreaga suma, respectiv 300 lei pentru partea de donatie nu o sa platesc nimic? Ma interesa o procedura ceva intocmi. Contabila in prima instanta mi-a spus ca trebuie sa platesc inca 16% pentru ce dau donatie... mi se pare absurd!

Respect!
Asadar, ma poate ajuta cineva cu un raspuns va rog?
Respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare fefe48 fefe48 buna dimineata....daca Legea nr. 32/1994, legea sponsorizarii, este in vigoare as dori sa aflu ce avantaje are o companie care sponsorizeaza un act de ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare persoana fizica gabi.b gabi.b Societatea noastra (SRL - microintreprindere) vrea sa faca o sponsorizare carte o persoana fizica ( nu este angajat al societatii), bani cu care persoana ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare badea_daniela badea_daniela Buna ziua, Am o firma micuta. Fata unei prietene m-a intrebat daca o pot sponsoriza cu o anumita suma de bani pentru un proiect la scoala (infiintarea unei ... (vezi toată discuția)