avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... obligatia medierii constitutionala ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

obligatia medierii constitutionala ?

liberul acces la justitie neingradit de nicio lege si jurisdictiile admin. facultative si gratuite nu intra in coliziune cu obligatia medierii sub sanctiunea inadmisibilitatii cererii (la 01.08.2013) ?
medierea nu poate fi considerata o ingradire la liberul acces la justitie din contra cea mai importanta menire a sa este responsabilizarea sociala a participantilor la actul de justitie
si totusi sanctiunea va fi declararea ca inadmisibila a actiunii depuse, nu se mai judeca nimic, care mai este accesul meu liber la actul de justitie?
aceasta in cazul in care sunteti cu totul refractar fata de intreaga procedura, nu este normal ca sa refuzam informarea initiala si in general intrega derulare, inseamna ca nu credem mai intai in mesajul social si in ultima instanta in menirea si caapcitatile mediatorului, deci nu dorim incercarea unei solutionatri prealabile in echiatate, contrazicem principiul# Jus est ars boni et aequi#
Obligativitatea nu vizeaza medierea, ci informarea gratuita privind medierea.

Daca tot ati deschis subiectul, poate aflam suplimentar de la cei care vor raspunde ce parere au de faptul ca nu poti apela la justitie fara a plati taxa de timbru (iti conditioneaza/restrictioneaza sau nu accesul, daca nu ai bani sa o platesti?), de faptul ca esti obligat sa angajezi un avocat pentru recurs si nu te poti reprezenta singur (acest lucru iti conditioneaza/restrictioneaza sau nu accesul, daca nu ai bani sa platesti avocatul?). Cu putina bunavointa, mai pot fi gasite exemple de acest gen, deci parerea mea este ca obligativitatea informarii nu restrictioneaza accesul la justitie, deci nu este neconstitutionala.



raspunsul la intrebarea dvs este simplu accesul la justitie este liber, nu si gratuit, de altfel si Cicero in senat, dupa ce si-a adus contributia si a pus la dispozitie intreaga sa stiinta, a spus de acum incolo, daca mai aveti nelamuriri in legatura cu aplicarea legilor, platiti, asa s-a nascut AVOCATURA ca profesie

Alte discuții în legătură

Cat de gratuita este sedinta de informare asupra medierii? dyadina33 dyadina33 Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect: Art. 2, alin 1^1 din Legea 192/2006, spune ca „dovada participarii la sedinta de informare privind ... (vezi toată discuția)
Decizia curtii constitutionale privind etapa informarii obligatorii despre avantajele medierii CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT Ce parere au distinsii colegi mediatori despre decizia Curtii Constitutionale de azi privind neconstitutionalitatea unor artic din legea 192/2006?:oops: (vezi toată discuția)
Informarea cu privire la mediere GHEORGHE SURTEA GHEORGHE SURTEA Conform Legii 202/2010, cunoscuta sub denumirea de Legea \"mica reforma\" in justitie, in unele cazuri judecatorii pot trimite partile la un mediator autorizat ... (vezi toată discuția)