avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... obligatia medierii constitutionala ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

obligatia medierii constitutionala ?

liberul acces la justitie neingradit de nicio lege si jurisdictiile admin. facultative si gratuite nu intra in coliziune cu obligatia medierii sub sanctiunea inadmisibilitatii cererii (la 01.08.2013) ?
pe gratuitate este ultimul mesaj, am obosit, nu eu ci legea spune de gratuitatea procedurii si nu despre personaje profetice si nici DACA partile fac intr-un fel sau daca nu fac. nu mai repet decat acum GRATUIT va rog consultati DEX sau oferiti argumente stiintifice nu alegatii profetice sau malefice. observ ca inca nu gasiti acele argumente atat de solide sa convingeti pe cineva dincolo de interpretari personale, cu explicatii subtiri care in drept nu tin. spuneti raspicat toti care sustineti medierea, oricine vine la mine nu va plati niciun sfant ca sa respect legea si nu cautati subterfugii ca justitia sau profetii nu sunt gratis. eu daca va voi fii client nu o sa platesc pt. ca legea nu spune nimic de vreo astfel de obligatie ci dimpotriva spune clar este procedura gratuita si nu imi incumba nicio obligatie decat cea de a va vizita. ce o sa faca mediatorul? ma da afara? imi da o incheiere de refuz pe motiv ca fac abuz de dreptul meu?cautati o solutie pertinenta ca probleme sunt deja.

domnule prieten anona spun asta cu art. 21 de cateva ore doar acum m-ati auzit, oricum multumesc, n-am dorit sa dau textul pt. ca cei care raspund il cunosc sau il pot gasi usor. cu respect.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Da, si eu sunt de parere ca discutia este sterila. Nu am dorinta sa va argumentez nimic, pentru ca exista discutii in care argumentele sunt inutile. Am facut niste mentiuni, lipsite de pretentia ca sunt dizertatii pe tema medierii, informarii sau gratuitatii, exclusiv pentru cei care ar mai citi topicul.

Dumneavoastra ati initiat discutia nu pentru ca va erau necesare argumente ca sa va formati o opinie, aceasta era deja formata.

Cat priveste spiritul de fronda cu care amenintati mediatorii, nu va impiedica nimeni. Mediatorul nu este insa obligat sa faca informarea gratuita si nici nu este obligat sa accepte clientii care nu il respecta. Medierea se bazeaza exclusiv pe vointa partilor si pe increderea in mediator. Cum este evident ca nu creditati cu mare lucru procedura sau persoana invrednicita de lege sa o faca, sunteti un caz fara speranta pentru un mediator, deci nu cred ca cineva ar pierde timpul (pe gratis) pentru a va convinge de ceva pe care nu dati doi bani. Informarea se face cu scopul de a convinge, iar in cazul dumneavoastra e o lupta fara cauza. Mediatorii fac informarea GRATUIT, dar nu DEGEABA.
nu dorinta de a argumenta va lipseste ci chiar argumentul, doar am pus in discutie o problema, nu sunt lipsit de respect pentru nicio profesie si nicio meserie, nu amenint niciodata, decat eventual amenintarea legitima (juristii stiu ce spun), dar nici nu sunt de acord cu cvasiargumente tale quale, am aplecare spre interpretare logica juridica si nu pe opinii exprimate pro domo, iar daca asemenea argumentele le-ar folosi cineva in instanta si mi-ar fi adversar mi-ar usura enorm misiunea. pana la urma, unele asa zis argumente pe care le-am vazut sunt pohta ce pohtesc si sunt masura propriei dorinte. v-am invitat si invit si pe toti ceilalti participanti sa ne exprimam opiniile netarate de propriile interese, invit pe cei cca. 200 de forumisti, mai ales pe juristi sa-si exprime opiniile si ma declar, sincer, dispus sa le accept pe cele contrare a lor mele cu conditia ARGUMENTELOR bazate pe litera si spiritul Const. si legii. in rest va asigur de intreaga mea consideratiune si respect pt. profesiile domniilor voastre invecinate cu a mea.
PS: asta este intradevar antologica, citez "Mediatorii fac informarea GRATUIT, dar nu DEGEABA.
Aplauda"

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Din punctul meu de vedere pot sa o faca si contra cost, dar sa-si primeasca banii de la stat :P , taxa de timbru ar trebui "abrogata" , avocatii din oficiu mult mai bine platiti, si la timp...justitia trebuie sa fie accesibila pentru oricine...chiar si pentru cineva ce traieste din cautatul prin gunoaie. Cine nu poate finanta justitia, sanatatea si invatamantul sa nu aiba dreptul de a-si continua activitatea din fruntea statului si sa fie tras la raspundere pentru inselarea maselor in campanie. M-am saturat de campaniile electorale in care toti promit si nimeni nu devine obligat cu nimic...chiar nu exista o institutie a raspunderii in tara asta.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
bravo (nepeiorativ) stimate prieten, asta doream si eu sa fac, sa gaseasca solutia, sub cuvant de onoare am avut aceasta solutie de la inceputul discutiei, dar n-am devoaluat-o intentionat pt. ca era problema lor sa o gaseasca nu a mea sa o ofer. marturisesc ca mi-a fost propusa, CULMEA, DE UN PRIETEN AVOCAT CARE NU ESTE SI MEDIATOR care mi-a facut analogia dvs. cu oficiile, iar in discutia cu un alt prieten jurist si mediator nu am reusit decat sa-l supar, cerundu-mi a doua zi iertare pentru stilul meu contondent. fac acum acelasi lucru, cu penitenta, pentru toti mediatorii, iar de dvs. sunt mandru ca le-ati oferit solutia rezonabila, pe care unii dintre ei nu au gasit-o. sunt si vreau sa fiu convins ca toate dezbaterile, chiar, si mai ales, contradictorii, ne vor ajuta sa gasim calea. este treaba asoc. prof. a mediatorilor sa rezolve, din taxele sau contributiile incasate sa asigure costurile, pe deplin datorate, activitatii membrilor lor si nu sa "sara" pe justitiabil. FIAT LUX si insusiti-va opiniile unor unii care va pot propune posibile, chiar daca umile, solutii.

(Interventie moderator: rog sa nu mentionati nume sau persoane in cuprinsul mesajului. Contravine art.2.13 din Regulament. Multumesc)
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de gratuita este sedinta de informare asupra medierii? dyadina33 dyadina33 Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect: Art. 2, alin 1^1 din Legea 192/2006, spune ca „dovada participarii la sedinta de informare privind ... (vezi toată discuția)
Decizia curtii constitutionale privind etapa informarii obligatorii despre avantajele medierii CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT Ce parere au distinsii colegi mediatori despre decizia Curtii Constitutionale de azi privind neconstitutionalitatea unor artic din legea 192/2006?:oops: (vezi toată discuția)
Informarea cu privire la mediere GHEORGHE SURTEA GHEORGHE SURTEA Conform Legii 202/2010, cunoscuta sub denumirea de Legea \"mica reforma\" in justitie, in unele cazuri judecatorii pot trimite partile la un mediator autorizat ... (vezi toată discuția)