avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenire la numele purtat la nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenire la numele purtat la nastere

Buna ziua,
Am divortat in 2006 pastrand din comoditate numele sotului iar acum vreau sa revin la numele purtat la nastere dorind sa ma recasatoresc in CE.
Ce trebuie sa fac sa-mi simplific demersul la maximum?
Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:05, 18 Martie 2013
Este foarte simplu sa va schimbati numele. O puteti face fie pe cale administrativa, revenind la numele dinaintea casatoriei, fie atunci cand va recasatoriti renuntati la el si preluati numele viitorului sot.
Multumesc pentru promptitudine,dar nu cred sa functioneze in cazul meu.Ma recasatoresc in Italia si aici vor numele initial la Primarie si nu se modifica dupa casatorie, intrucat la solicitarea cetateniei trebuie sa revii din nou la numele purtat la nastere.
Pe cale administrativa ar trebui sa apelez la Evidenta Populatiei in Romania?
Procedura si acte necesare gasiti in link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, schimbare nume in italia gabi20 gabi20 am primit cetatenie italiana de curand, si as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in continuare,am fost instiintata ca trebuie sa revin la numele dinaintea ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume alinutzaalialfonso alinutzaalialfonso in urma cu 3 ani am divortat si am pastrat numele fostului sot acum vrea sa pot trece dinou la numele meu de fata ...ce pasi trebuie sa urmez sa-mi pot ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume Junona Junona Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la schimbarea numelui, si anume, eu si sotul meu ne-am hotarat sa reunim numele sau si al meu dinainte de a ne ... (vezi toată discuția)