avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune. Conditii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune. Conditii

In 2005 am cumparat un apartament intr-o vila. Aceasta vila era inscrisa in regim de bloc in CF. La apartamentul meu, care este la parter exista o anexa construita si o curte de cca 200m patrati care nu sunt inscrise in cartea funciara si nici in acte dar terenul este ingradit si folosit de cca 25 de ani si in folosinta mea de 8 ani. Functioneaza in acest caz legea uzucapiunii? Cum pot sa inscriu acest teren in CF daca nu am nici un fel de acte pe teren?
.... se poate prin jonctiunea posesiilor...

dar, trebuie sa cunoasteti proprietarul terenului respectiv, deoarece va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca in acest sens, deci: trebuie sa va judecati cu el !
Dar daca proprietarul este decedat si nu are mostenitori?
Si inca o intrebare: Pot sa inscriu terenul in cartea funciara daca nu am acte?
in acest caz va judecati cu unitatea administrativ teritoriala (oras, comuna).
Poate fi operanta jonctiunea posesiilor, pentru a fi constata uzucapiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.dupa decesul tatalui meu sa facut succesiunea pe o ... cristianQpanait cristianQpanait Buna ziua.Dupa decesul tatalui meu sa facut succesiunea pe o casa cu teren de 542 m patrati ,la acel moment eu si sora mea eram minori iar ceilalri 3 frati au ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Diferenta suprafata in acte si din masuratori ghitaiulia2000 ghitaiulia2000 Buna ziua. Doresc sa cumpar o casa cu teren, dar diferenta intre suprafata din acte si cea din masuratori este foarte mare (cam 70% in plus). Mentionez ca ... (vezi toată discuția)