avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Dupa decesul tatalui meu sa facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Dupa decesul tatalui meu sa facut succesiunea pe o ...

Buna ziua.Dupa decesul tatalui meu sa facut succesiunea pe o casa cu teren de 542 m patrati ,la acel moment eu si sora mea eram minori iar ceilalri 3 frati au renuntat la mostenire .mama nu a dus certficatul de mostenitor pentru intabulare ,acum a decedat si ea .Un frate care a construit o casa pe acest teren spune ca a obtinut acte pe casa lui si pe 239 m patrati din terenul pe care noi l-am mostenit.Acum am inceput procedura de succesiune de pe urma mamei si in certificatul de atestare fiscala au mai ramas 303 m patrati de dezbatut .Intrebarea este cum a reusit fratele nostru sa intre in posesia acelui teren fara sa stim?
Cel mai recent răspuns: cristianQpanait , utilizator 17:04, 7 Octombrie 2021
Dvs. trebuie sa aflati cum a obtinut actele. Incercati la Cartea Funciara sa scoateti un extras de informare sa vedeti cu ce titlu apare in cartea funciara sau daca imobilul nu este inscris in CF, incercati la DITL sa obtineti actele cu care s-a declarat drept eprsoana impozabila pentru imobil.
buna ziua .el spune ca a facut uzucapiune dar nu stiu daca putea pentru ca terenul a fost platit de catre mama.El a construit casa pe teren fara un acord scris ,a fost un acord verbal intre el si mama

Madalina Pascu a scris:

Dvs. trebuie sa aflati cum a obtinut actele. Incercati la Cartea Funciara sa scoateti un extras de informare sa vedeti cu ce titlu apare in cartea funciara sau daca imobilul nu este inscris in CF, incercati la DITL sa obtineti actele cu care s-a declarat drept eprsoana impozabila pentru imobil.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2021
cristianQpanait, utilizator
Pana la ce spune, trebuie sa aflati ce s-a intamplat. Obtineti o copie/informatie despre titlul sau de proprietate si de acolo vedeti ce se poate face si daca se mai poate, altfel sunt doar speculatii.
fratele mi-a aratat o hotarare judecatoreasca cu drept de proprietar prin uzucapiune .in fata instantei nu a declarat ca exista o succesiune facuta la notar din anul 1984 la care el a renuntat la dreptul lui de mostenitor si ca pe acea casa si teren exista un certificat de mostenitor cu 3 mostenitori Mama cu 2 copii minori,dabandind casa si terenul,acum am inteles ca dupa noile legi nu se poate face succesiunea si pe teren daca nu sunt acte separate pe teren.terenul este in posesia noastra de 60 ani .Nu mai inteleg nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme cristianQpanait cristianQpanait buna ziua .tatal meu este decedat de 34 ani,atunci eu si cu sora mea eram minori iar ceilalti 3 frati majori,casa este construita pe terenul primariei,practic ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate - casa fara autorizatie de constructie ioana1133 ioana1133 Buna seara, Va prezint urmatoarea speta: Tata a decedat cu aproape 50 de ani in urma. Nu s-a dezbatut mostenirea. Am ramas in urma lui, eu, sora mea, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune. conditii floridor floridor In 2005 am cumparat un apartament intr-o vila. Aceasta vila era inscrisa in regim de bloc in CF. La apartamentul meu, care este la parter exista o anexa ... (vezi toată discuția)