avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu probleme

buna ziua .tatal meu este decedat de 34 ani,atunci eu si cu sora mea eram minori iar ceilalti 3 frati majori,casa este construita pe terenul primariei,practic acte sunt doar pe casa ,dupa decesul tatalui fratii majori au cedat partea lor mamei si noua ca minori.un frate din cei care au cedat partea lui si-a construit o casa pe acest teren,acum ia promis ceva mamei si sa dus cu el ca sa ii doneze terenul pe care a construit ea nefiind propietar nu stiu cum au facut si daca este in regula ,au incercat si cu ,,Uzucapiune,,dar s-au lovit de semnaturile mostenitorilor.Mama nu vrea sa mai recunoasca actul prin care cei 3 frati majori au renuntat la partea lor si a declarat la judecatorie ca suntem 5 mostenitori,Mama este in viata.au cerut actele celorlalti pe motiv ca ii trebuiesc Mamei la cartea funciara ceea ce nu este adevarat ,ii trebuiau pentru succesiune ,de fapt ei cu un notar vroiau sa faca ceva .......fara prezenta noastra dar noi nu am fost de acord .Intrebarea mea este daca Mama si fratele vor putea face ceva fara stirea noastra sa ramanem fara drepturi? Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Succesiune nicoleta321 nicoleta321 Dupa decesul tatalui din 1977 cei 2 frati ai mei au cedat partea lor mie.Astfel am devenit mostenitorul cu acte in regula,eu si mama nostra.Dupa moartea mamei ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxana_cluj roxana_cluj Buna ziua, Suntem 5 frati. In urma cu 3 ani a murit mama noastra. Nu am facut succesiunea in termen de 6 luni, iar dupa an am primit citatie la procesul de ... (vezi toată discuția)
Fereste-ne doamne de prieteni si de rude(doar de cele rele),de dusmani ne aparam singuri ! ContSters93741 ContSters93741 Buna ziua tuturor! Va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez in urm.situatie: Parintii mei au construit o casa in 1962 pe un teren de 800mp pe care li ... (vezi toată discuția)