avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nerespectare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nerespectare hotarare judecatoreasca

Sotia mea a castigat procesul cu Institutia Prefectului-Serviciul Inmatriculari, pronuntandu-se o sentinta favorabila ei, care a ramas irevocabila prin nerecurare.
Vineri am incercat sa inmatriculez autoturismul sotiei, dar nu a fost primit dosarul pe motivul ca legea s-a modificat incepand cu data de 15.03.2013, iar in sentinta se face referire la vechea lege(pentru emisiile poluante).
Nu au primit dosarul si ne-au spus sa incercam saptamana viitoare pana primesc clarificari(indicatii..norme, etc).
Este posibil ca aceasta sentinta sa nu fie pusa in executare? Pot sa refuze inmatricularea autoturismului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vlvboy , utilizator 17:31, 1 Aprilie 2013
Ma bucur pentru dumneavoastra. Probabil a fost presiunea destul de mare. Cu siguranta nu asta a fost intentia initiala. Deja am anuntat succesul dumneavoastra si in cadrul altei discutii. Multa sanatate!
Multumesc mult.
In data de 15.03.2013 au refuzat sa primeasca dosarul pe motiv ca nici cei de la inmatriculari nu stiu ce sa faca.
Azi dimineata am mers impreuna cu sotia si ne-a fost primit dosarul. Motivul de vineri a fost ca nu au primit precizari de la prefectura, acestea au sosit azi dimineata.
Din discutiile purtate cu cei de la inmatriculari(si reusita in cazul nostru) am inteles ca toate sentintele definite si irevocabile ce vor sosi pe vechea lege(pt emisiile poluante nr. 9/2012) se vor pune in executare, iar in momentul unei noi vanzari va exista obligatia de a se achita timbrul de mediu.
...cel putin asa sta situatia in judetul bihor...sper sa fie la fel in toata tara.
Din cate stiu, orice lege are aplicabilitate numai dupa data intrarii acesteia in vigoare. Mai stiu si despre principiul neretroactivitatii legii in timp. Deci, nu se poate aplica o lege pentru o perioada retroactiva nu ? Mai ales daca exista o hotarare judecatoreasca data intr-un litigiu, care s-a judecat dupa o lege care a existat inaintea celei care a aparut recent si pe care o invocati acum. De ce nu s-ar executa acea hotarare ? Este absurd.

Este vorba de aceeasi situatie care se aplica si la Codul de Procedura Civila nu ? Procesele care au fost deschise pe rolul instantelor de judecata inainte de aparitia Codului de Procedura Civila nou, se judeca in baza Codul de Procedura Civila vechi, iar cele care au fost deschise dupa aparitia Codului de Procedura Civila nou, se judeca in baza acestuia. Logic nu ? Pincipiul neretroactivitatii legii in timp. Eu asa zic... :)

Ce ar insemna daca la acest moment, nu s-ar pune in executare o hotarare judecatoreasca data inainte de intrarea in vigoare a noului c.pr. civ. doar pentru ca acea hotarare s-a dat in baza vechiului c.pr.civ. ? :slap:
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Krissia ., Alte profesii
@ Krissia

ei uite ca se poate ....serviciul inmatriculari Salaj a refuzat si refuza in continuare, chiar dupa ce au primit precizari de la Prefectura, sa pun in aplicare o sentinta definitiva. E incredibil ce fac acesti functionari, dar din pacate e adevarat.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Salutare,stie cineva care este situatia la Constanta,adica inmatriculeaza sau nu pe legea veche?Pe 12 aprile am si eu termenul cu taxa de poluare,am dat in judecata in decembrie2012.

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)