avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Termen și proceduri dezbatere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Termen și proceduri dezbatere succesoralã. Datorii ale succesiunii.

Buna ziua. Tatal meu a decedat, a trait in concubinaj timp de 17 ani. In cat timp trebuie sa-mi fac acceptul de succesiune, ce drepturi legale are din bunurule comune cu concubina? Am aflat ca are si un credit bancar de nevoi personale platit 3 ani din 5 durata derulare credit. Ce se intampla cu acesta?
Cel mai recent răspuns: sorinsuciu1967 , utilizator 23:07, 21 Martie 2013
In termen de un an de la deces trebuie sa dati declaratia de acceptare a succesiunii dupa tatal dvs. Asta in cazul in care tatal dvs a murit recent. Concubina nu are vocatie succesorala, ins a poate avea drept de creanta la bunurile achizitionate in timpul in care au locuit impreuna. Datoriile defunctului vor fi preluate de mostenitori.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE O intrebare asi avea,daca o persoana a stat in concubinaj timp de 23 de ani ,dupa decesul persoanei resp.copii respectivului au drept de mostenire? (vezi toată discuția)
Mostenire- evacuare P.LILIANA P.LILIANA Buna ziua , am si eu o problema delicata si am nevoie un sfat competent.....am trait cu 'sotul' meu trei ani si am locuit in aceeasi casa . Anul acesta in ... (vezi toată discuția)
Succesiune Toppo Toppo Buna seara as avea nevoie urgent de cateva lamuriri: Mama a trait in concubinaj mai bine de 30 de ani rezultand din aceasta relatie un copil(fratele ... (vezi toată discuția)