Bună,am depus acte pt divort in 17.01.2013 si avem termen doar in 30.05.2013.Mentionez ca locuim intr-un apartament mostenit de la parinti impreuna cu sora mea dar nu am facut succesiunea.Divortul este de comun acord.ea va plăti pensie alimentara pt cei doi copii minori ai nostri care vor avea domiciliul la adresa actuala.Din cauza ca am aflat ca are o relatie extraconjugala,care a facut-o sa lase copiii pe timpul noptii singuri,eu fiind la servici, exista acum o tensiune si mai mare intre noi si vreau sa evit evenimente nefericite.Exista vreo posibilitate pt a o face sa plece din casa?Multumesc
Nu o puteti evacua pana la pronuntarea sentintei de divort.
Incercati sa coabitati pana la declararea divortului sau sa o convingeti sa plece de bunavoie. Tineti cont si de faptul ca aveti copii, care nu au nicio vina, si nu trebuie sa asiste la certurile dintre dumneavoastra (oricum ar fi ea, e mama lor si ii doare ).
Ar fi totul mai usor daca nu as mai avea sentimente pt ea dar prin atitudinea ei sfidatoare nu usureaza situatia.Sa va mai spun ca acum am pregatit hainele pt gradinita si scoala iar ea este cu mobilul in mâna pe messenger.E cam greu sa coabitezi in aceste conditii dar multumesf oricum pt raspuns
Daca este primul termen din proces, este posibil sa nu fie si ultimul. Fie pregatiti toate detaliile divortului in prealabil, asa incat la primul termen sa le reglati integral ( sa nu existe dezacorduri, opozitie din partea sotiei , in special cu privire la incredintarea copiilor, intretinerea copiilor, programul de vizita al mamei pt copii). Daca instanta apreciaza la primul termen ca mai aveti nevoie de completarea dosarului, de ancheta sociala pt stabilirea domiciliului minorilor etc, va mai exista un termen.
Aveti posibilitatea sa scurtati procesul printr-un acord de mediere. Acordul de mediere in chestiunea divortului poate stabili amiabil toate detaliile desfacerii calatoriei, inclusiv cele privitoare la copii. Odata prezentat, impreuna cu cererea cu privire la pronuntarea unei hotarari care sa consfinteasca interegerea dintre dvs, va asigurati un sfarsit mai rapid. Se poate face si cerere de restituire a taxei judiciare de timbru.
In acordul de mediere se poate stipula si detaliul privind data la care actuala sotie sa schimbe domiciul la un altul ales de ea. In acest caz, acordul de mediere poate deveni aplicabil inaintea pronuntarii hotararii de divort, in privinta schimbarii amiabile a domiciliui doamnei, in contextul viitoarei desfaceri a casatoriei.
Solutia cea mai rapida era sa faceti desfacerea casatorie la notar. Dura 30 zile. In acest timp se facea si ancheta sociala cu privire la confirmarea domiciliului ales de dvs pt copii, dupa desfacerea casatoriei. Daca v-ati inteles asupra tuturor detaliilor, certificatul de desfacere a casatoriei va este eliberat dupa 30 zile ragaz legal de gandire. Notarul se va asigura ca totul este in regula si interesul copiilor este aparat.
Costa putin mai mult , dar va scurteaza din timpul asteptarii, care ca in cazul dvs are o semnificatie neplacuta.
Buna,eu doar ce am terminat procesul de divort si acum il continui cu cel de partaj.Daca imi permiti ,pentru ca aveti copii, te pot sfatui sa incerci sa va intelegeti pentru ca altfel este un consum enorm de timp(cam 1 an in prima instanta), de nervi si emotional si nu in ultimul rand bani.Iar daca noi adultii trecem mai usor(sau nu..!) pentru copii este foarte greu .Eu sunt mama si vad cum fiul meu sufera si acum..dupa doi ani ,desi isi vede tatal ori de cate ori vrea.Multa rabdare !