avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de droguri - 210 grame de cannabis, consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de droguri - 210 grame de cannabis, consecinte

am un prieten cu varsta de 23 de ani student , fara nici o abatere de la lege pana mai de curand cand a primit un pachet de la cineva din SPANIA care continea 210 grame cannabis . A fost prins in flagrant in timp ce ridica coletul si a fost arestat preventiv pentru 29 de zile ... . Tin sa mentionez ca acesta a recunoscut fapta si a declarat ca acea cantitate de cannabis era pentru consum propriu. LA domiciliul acestuia s-a facut perchezitie in urma careia nu s-a gasit nici o alta substanta interzisa sau alte obiecte incriminatorii...as dori sa stiu care sunt riscurile reale si ce pedeapsa poate primi tinand cont ca are un avocat de nivel mediu .
Cel mai recent răspuns: Numantere Deloc , Avocat 10:46, 18 Martie 2013
E greu de spus ce pedeapsa va primi.
Oricum daca recunoaste fapta diferentele dintre avocati nu conteaza foarte mult.
Instanta nu o sa creada ca atata cantitate era pentru consum propriu.
Avocatul nu v-a spus ca au si interceptari de convorbiri?
sunt interceptari telefonice .... insa nu releva faptul ca acesta vinde sau face trafic cu ele pe piata
Totusi, vorbim de o cantitate de peste 200 de g...este pentru consum propriu in urmatoarele 12 luni? el si daca primea un kg putea declara tot consum propriu...va fi dificil sa se interpreteze o asemenea cantitate pentru consum propriu.
a declarat ca, consuma in jur de 2-3 grame pe zi ... asta ar insemna ca i-ar ajunge undeva la 3 luni... dar daca si-a recunoscut fapta poate fi redusa pedeapsa ,si cu cat???
daca isi recunoaste fapta si doreste sa beneficieze de dispozitiile art.320 ind.1 din codul de procedura penala atunci limitele se reduc cu o treime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie de droguri de risc in vederea consumului pricop_cristinel pricop_cristinel Am fost trimis in judecata pentru\\"posesie de droguri de risc in vederea consumului\\", dupa ce la o perchezitie la domiciliu au gasit cantitatea de 0,29 ... (vezi toată discuția)
Plante cannabis Undine Undine Buna ziua, as avea nevoie de sfatul unui avocat in urmatoarea problema - in casa mea au fost gasite in urma unei perchezitii cateva plante de cannanbis. ... (vezi toată discuția)
Consum de droguri de mare risc, cum trebuie sa procedez? doruvictor doruvictor Am fost prins in cadrul unui festival de muzica de langa orasul X cu o mica cantitate de cannabis (sub jumatate de gram), in timp ce imi faceam o tigara cu ea. ... (vezi toată discuția)