avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii imprumut. Modul de calcul al termenului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii imprumut. Modul de calcul al termenului de prescriptie

Buna ziua
Un inscris sub semnatura privata cu data de 15.04.2008 unde se discuta despre restituirea unei sume in rate lunare, incepand cu data de 10.10.2008(28 de rate),
pentru care prescriptia extintiva actioneaza in favoarea mea pentru 16 dintre cele 28 de rate,poate fi anulata in instanta?
Taxa de timbru a fost achitata pentru toata suma,nu s-a luat in calcul prescriptia.
Cu stima
marius
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
Gyodesign, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gyodesign , utilizator 03:02, 20 Martie 2013
Termenul de prescriptie se calculeaza de la scadenta fiecarei rate.

Prescriptia va putea fi invocata de instanta, chiar daca cererea a fost timbrata pt toata suma pe care dvs ati pretins-o prin actiune.
si deci ramane taxa pentru toata suma...nu trebuie sa formuleze o noua actiune
si sa plateasca o noua taxa.corect?

multumesc pentru raspuns
P.S:sunt parat in acest dosar
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
Gyodesign, utilizator
Dvs in calitate de parat invocati prescriptia. Va decide instanta.
Reclamantul isi poate restrange valoarea pretentiilor, dar taxa va ramane platita.
Va multumesc pentru raspuns doamna avocat.

Voi contesta si semnatura.Inca o intrebare...
Daca pe acel inscris nu e semnatura mea,ci numele meu in locul semnaturii, se considera
tot semnatura?Pot aduce documente prin care sa arat in instanta semnatura mea olografa,
dar,sunt luate in considerare?

Sper sa nu deranjez
multumesc.pentru.raspunsuri=D>

Alte discuții în legătură

Pretentii restituire imprumut Gyodesign Gyodesign Buna ziua revin cu acelasi subiect,am pe rol un proces restituire imprumut. am facut rost de actiune,unde scrie,citez: Subsemanatul xxxx,ii voi restitui ... (vezi toată discuția)
Recurs respingere contestatie pv rovinieta - instanta nu a tinut cont de motivare! ionpopescu2007 ionpopescu2007 Buna seara, am neglijat plata taxei de drum si am circulat fara rovinieta pana cand am primit prima amenda, abia in acea zi mi-am amintit ca nu am rovinieta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!!! vă rog să mă ajutați cu un model de cerere ... Avocatei.ro Avocatei.ro Bună ziua!!! Vă rog să mă ajutați cu un model de cerere de mână solicitare inlocuire curator. Mulțumesc! (vezi toată discuția)