Am dat unei rude o suma de bani, destul de mare, in 2008, urmand ca in anul 2009 cel tarziu in 2010 sa-mi mi-i dea inapoi. Suma era in jur de 15.000 de lei. In luna martie 2009 dupa mai multe certuri cu el mi-a dat 7.000 de lei. De atunci a inceput sa se eschiveze ca imi da banii din cei ramasi, dar pana in prezent din 8.000 de lei mi-a dat numai 2.500 de lei dupa lungi cautari. Nu mai vrea sa raspunda la telefon, de gasit in Buc. nu am cum sa-l gasesc ca sta cu chirie(dar in forma legala). Ce parere aveti, e bine sa-i fac plangere penala pentru abuz de incredere?. Avand in vedere ca nu am incheiat nici un act cu el si ca banii mi-i dadea numai cand eram noi doi dar pe la diferita banci de unde isi scotea bani. Intre noi exista doar niste mesaje pe telefon cand mi-a cerut banii si cand imi promitea ca mi-i da inapoi.
Nu aveti nicio sansa cu o plangere penala pt abuz de incredere. Banii nu pot face obiectul infractiunii de abuz de incredere, astfel cum s-a decis in jurisprudenta.
Ati fi putut avea sansa in civil pe o actiune in pretentii, insa a intervenit prescriptia extinctiva, trecand mai mult de 3 ani de la data scadentei imprumutului.
Nu aveti sanse cu plangere penala, singura sansa este sa va dea bani de buna voie sau incercati sa faceti un inscris in acest sens cand discutati cu el si sa stabiliti un termen de restituire.
Imprumut
maricut
am imprumutat pe cineva cu o suma de bani in 2008 pentru 6 luni si nu am primi nici un ban inapoi pana in prezent . Am facut o chitanta de mana, fara martori ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere
rafaels
b[b]]Subiect: ABUZ DE INCREDERE
SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE:
AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O ... (vezi toată discuția)