avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua.

Daca o persoana este studenta la zi, fara plata are dreptul al indemnizatie de crestere copil? Mentionez ca persoana in cauza urmeaza sa nasca udneva in jurul datei de 1 iulie 2013 si este in an terminal. Va trebui sa sustina examenul de licenta tot in jurul datei de 1 iulie si doreste sa amane acest examen pentru februarie 2014. Cum trebuie sa procedeze pentru a lua indemnizatie, in cazul in care se incadreaza?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:44, 18 Martie 2013
1. - Va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Nu conteaza daca a sustinut sau nu examenul de licenta, ci numai daca a frecventat cursurile la zi, fara intrerupere.
- In afara de indemnizatia pentru CCC, de 600 lei lunar, va mai primi si alocatia de stat pentru copii, de 200 lei lunar pana va implini copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

2. - Actele pentru CCC si pentru alocatia de stat pentru copii se depun la Primaria de care apartine cu domiciliul sau daca are resedinta (cu viza de flotant) in alta localitate atunci le depune la Primaria de care apartine cu resedinta.
- Tot la Primarie solicita lista cu actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pentru studenti pusa_clara pusa_clara Buna ziua, ma numesc Clara,am 23 de ani si sunt studenta in ultimul an la facultatea de Farmacie. Am o intrebare...vreau sa imi clarificati daca se poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului pana la doi ani - studenta in an terminal nastase_ina nastase_ina Buna ziua! Sunt viitoare mama,iar anul 2010-2011 va fi anul terminal al facultatii . Urmeaza sa nasc in ianuarie 2011,iar examenul de licenta urmeaza sa il ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mamica eleva IONESCU_LAURA IONESCU_LAURA buna ziua dak sunt eleva l curs de zi pot beneficia de indemnizatie pt crestere copil? (vezi toată discuția)