avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata

Buna ziua!
Am pierdut un proces si in hotarare s-a stabilit obligarea la cheltuieli de judecata.

1. Care este perioada legala de plata a cheltuielilor de judecata?
2. Cum se poate face plata, cum este recomandat?
3. Daca nu fac plata, la ce riscuri ma expun?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
sflorin_1316, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:20, 18 Martie 2013
Cheltuielile de judecata trebuiesc achitate imediat ce hotararea a devenit irevocabila. Fie solicitati celui care a castigat sa va indice un cont bancar in care sa achitati, fie ii trimiteti cu mandat postal banii ce reprezinta cheltuielile de judecata.

Daca nu le veti achita de buna-voie probabil ca se va apela la executare silita, caz in care va trebui sa suportati si cheltuielile de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita recuperare cheltuieli de judecata ana_panait ana_panait Poate ca cineva cunoaste daca exista un termen maxim legal, in care partea care a pierdut procesul civil si a fost obligata la plata cheltuielilor de judecata, ... (vezi toată discuția)
Termen pentru plata cheltuieli de judecata nesica nesica Prin hotarare judecatoreasca am fost obligat la cheltuieli de judecata.In hotarare nu se specifica termenul in care trebuie platite si nici modul de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata s_ionut s_ionut am pierdut un proces iar la solutia pe scurt imi spune:Obligă intimata reclamantă la plata către recurenta pârâtă a cheltuielilor de judecată ... (vezi toată discuția)