avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata

am pierdut un proces iar la solutia pe scurt imi spune:Obligă intimata reclamantă la plata către recurenta pârâtă a cheltuielilor de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru plătită în recurs - 2561,5 lei. Irevocabilă. in afara de aceasta suma credeti ca mai sunt si alte cheltuieli de judecata ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 23:02, 24 Septembrie 2014
Este posibil sa mai existe cheltuielile facute la fond, respectiv taxa de timbru si eventual onorariu de avocat. Pentru a va lamuri va trebui sa studiati sentinta de la fond.
eu am castigat fondul si am pierdut recursul ,firma cu care m-am judecat este de stat
Atunci sunt doar cheltuielile de judecata din recurs.
aceasta suma se poate platii in rate?
Nu se poate achita in rate.

Cheltuielile ar trebui achitate de buna voie intr-un cont bancar sau prin mandat postal. Daca nu o achitati este posibil sa o solicite prin executare silita si apoi platiti si cheltuielile de executare. Insa in acest caz vor trebui sa puna poprire pe venituri si atunci vi se va retine 1/3 din salariu - deci oarecum platiti in rate (valabil daca nu aveti conturi bancare care sa poata fi poprite).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecatã Cristian Marian Cristian Marian Dacă am pierdut un proces și în prima instanță și în a doua, înseamnă că trebuie să plătesc cheltuielile de judecată pentru amândouă ... (vezi toată discuția)
Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)
Drept la apel ... ana123456 ana123456 buna ziua ! tocmai am avut un proces cu o batrana la care am avut act de donatie cu uz fruct viager(doar sa o ingropam). procesul s-a terminat dar batrana nu a ... (vezi toată discuția)