avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita recuperare cheltuieli de judecata

Poate ca cineva cunoaste daca exista un termen maxim legal, in care partea care a pierdut procesul civil si a fost obligata la plata cheltuielilor de judecata, poate sa plateasca cheltuielile de judecata evitand astfel sa fie executata silit?
Daca da, de cand incepe sa curga acest termen?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
ana_panait, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana_panait , utilizator 17:51, 11 Mai 2015
Nu este prevazut in lege niciun termen limita pana la care partea care a pierdut procesul civil si a fost obligata la plata cheltuielilor de judecata sa faca efectiv plata
Este de preferat sa achitati de buna voie suma,pentru a preintampina situatia executarii silite care obliga la costuri suplimentare

Tocmai vroiam sa evit costurile suplimentare. Sentinta a fost data cu data 19.01.2015. Am asteptat pana a fost redactata, am luat-o si apoi am vrut sa platesc dar m-am intalnit cu situatia ca cealalta parte deja a contactat executorul. Ce pot face ca sa evit costurile suplimentare?
Discutati cu executorul sau faceti plata in cont bancar/mandat postal
inca nu cunosc cine este executorul, nici numarul de cont.
pot plati prin mandat postal, chiar daca executorul deja a demarat procedura de executare? ma astept sa-mi ajunga avizul ca executarea a fost demarata si suma ce trebuie platita (cheltuielile de judecata + onorariul executorului).
cunosc numele si adresa partii castigatoare. are sens sa ii trimit direct, de imediat, suma ce reprezinta cheltuielile sale de judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plată executare judecătorească pentru o sumă de care nu am fost înștiințată de tribunal Giorgiana1986 Giorgiana1986 Bună ziua, Am avut un proces pe rol pe care l-am pierdut, la final a trebuit să plătesc cheltuielile de judecată ale celuilalt. Avocata a spus că ne va ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecatã Cristian Marian Cristian Marian Dacă am pierdut un proces și în prima instanță și în a doua, înseamnă că trebuie să plătesc cheltuielile de judecată pentru amândouă ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters275905 ContSters275905 Buna ziua, Doresc un sfat juridic din partea Dvs. cum este mai bine sa procedez. Am avut un proces civil pe care l-am pierdut, in consecinta am cazut in ... (vezi toată discuția)