Poate ca cineva cunoaste daca exista un termen maxim legal, in care partea care a pierdut procesul civil si a fost obligata la plata cheltuielilor de judecata, poate sa plateasca cheltuielile de judecata evitand astfel sa fie executata silit?
Daca da, de cand incepe sa curga acest termen?
Nu este prevazut in lege niciun termen limita pana la care partea care a pierdut procesul civil si a fost obligata la plata cheltuielilor de judecata sa faca efectiv plata
Este de preferat sa achitati de buna voie suma,pentru a preintampina situatia executarii silite care obliga la costuri suplimentare
Tocmai vroiam sa evit costurile suplimentare. Sentinta a fost data cu data 19.01.2015. Am asteptat pana a fost redactata, am luat-o si apoi am vrut sa platesc dar m-am intalnit cu situatia ca cealalta parte deja a contactat executorul. Ce pot face ca sa evit costurile suplimentare?
inca nu cunosc cine este executorul, nici numarul de cont.
pot plati prin mandat postal, chiar daca executorul deja a demarat procedura de executare? ma astept sa-mi ajunga avizul ca executarea a fost demarata si suma ce trebuie platita (cheltuielile de judecata + onorariul executorului).
cunosc numele si adresa partii castigatoare. are sens sa ii trimit direct, de imediat, suma ce reprezinta cheltuielile sale de judecata?