Va rog frumos daca ma puteti ajuta intr-o problema in care m-am bagat.Prietenul meu din USA mi-a dat datele cardului lui de debit si mi-a dat voie sa fac o comanda pe care am facut-o dar inca nu e livrata.Ieri ne-am certat,iar eu de nervi am facut o alta comanda pe internet si am platit-o cu cardul lui,dar fara acordul acestuia.Mi-a zis ca m-a reportat pentru frauda.Ce mi se va intampla in cazul acesta si ce pot face?
Prietenul dvs. ar trebui să dovedească faptul că nu el este persoana care a făcut operaţiunea cu cardul .Dacă poate dovedi acest lucru , şi poate dovedi că dvs. aţi efectuat operaţiunea , este important să dovediţi faptul că datele cardului v-au fost încredinţate şi nu aţi intrat în posesia lor în mod fraudulos.
Odată dovedit acest aspect , rămâne să se dovedească ce fel de operaţiuni aveaţi dreptul să faceţi şi în numele cui , al dvs. personal , în numele posesorului cardului , sau şi în numele dvs. şi ale posesorului de card.
Nu este chiar atât de simplu să se facă aceste dovezi , dar este posibil , iar dvs. puteţi fi tras la răspundere în măsura dovedirii acţiunilor frauduloase comise .
În momentul în care veţi fi căutat de organele de poliţie , va trebui să aveţi neapărat apărător pentru a ieşi din încurcătură.
Va multumesc mult pentru raspuns!Nu are nici o importanta ca el locuieste in Statele Unite si e cetatean american,iar eu locuiesc in Romania de cetatenie romana?In cazuri ca acesta cei din Statele Unite au jurisdictie si aici in Romania?Cam ce pedeapsa mi-ar fi aplicata in cazul in care el reuseste sa dovedeasca toate cele de mai sus?
Tocmai mi-a spus ca banca l-a sunat si el le-a zis ca nu el a facut acele tranzactii,deci a mintit despre prima.A mai zis ca nu le-a spus nimic de mine,dar desigur ca banca poate vedea cine anume si unde s-au facut tranzactiile.Tot pot fi acuzata daca nu ma acuza si la politie?
Detalii
cam_iulian
Buna ziua!
Am o mare problema,,,in 2010 cumnata mea,mi-a achitat o factura cu cardul ei de Marea Britanie,intre timp ne-am certat,ia a facut sesizare la banca ... (vezi toată discuția)