avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DEPUNERE 112 TRIMESTRIAL SAU LUNAR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DEPUNERE 112 TRIMESTRIAL SAU LUNAR

Am urmatoarea situatie:
in 2012 platitor de impozit pe profit, 1 salariat- depunere 112 la trimestru.
in 2013, la 01 februarie devin microintreprindere
la sfarsitul lunii martie 2013 societatea are 3 salariati.
Pentru trimestrul I 2013 voi depune 112 trimestrial- si plata contributiilor tot la trimestru.
Neclaritatea mea este: cu ce data sunt OBLIGATA sa depun 112 lunar ( si sa platesc lunar contributiile)??? Pana acum am intalnit doua pareri:

1- incepand cu aprilie 2013, pentru ca depasesc 3 salariati
2- incepand cu ianuarie 2014, deoarece indicatorii de exceptie se calculeaza anual.

Ma puteti ajuta sa aleg varianta corecta?

Multumsc,

Mariana
Cel mai recent răspuns: MGHEORGHE78 , utilizator 15:07, 18 Martie 2013
Buna ziua,

In opinia mea veti depune lunar incepand cu 01.01.2014, deoarece asa cum ati precizat, calculul indicatorilor se realizeaza pentru anul trecut, potrivit art.58, alineatul 2, literele b si c din CF.
Prin excepţie de la prevederile alin. (1), impozitul aferent veniturilor fiecărei luni, calculat şi reţinut la data efectuării plăţii acestor venituri, se virează, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează, de către următorii plătitori de venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor:
b) persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de până la 100.000 euro şi au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv;
c) persoanele juridice plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv;

Numai bine
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o informatie...Daca o microintreprindere depune declaratia 112 trimestrial...la sectiunea A asigurat ce numar de ore ... (vezi toată discuția)
Depasirea numarului de salariati la microintreprindere ellinia ellinia Buna ziua! Un SRL infiintat in aug 2013 este micro la infiintare, depune declaratii trimestrial. In aug are 5 angajati, in septembrie sunt 19. Se considera ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon 65.000 euro ewe ewe In cazul unei microintreprinderi infiintate in oct.2013, care la 31 dec 2013 a realizat o cifra de afaceri de 298.369lei (66.530euro) , incepand cu 01.01.2014 ... (vezi toată discuția)