avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... unde se judeca un proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

unde se judeca un proces

Daca dau in judecata o persoana care e domiciliata in ZALAU(JUD SALAJ) pt recuperarea unei sume de bani, iar eu am domiciliul in CLUJ-NAPOCA(JUD CLUJ),unde se va judeca procesul. Daca se va judeca la judecatoria ZALAU iar eu am un avocat din CLUJ-NAPOCA ,va trebui ca avocatul meu sa se deplaseze personal la ZALAU la data procesului sau trebuie sa imi caut un avocat din ZALAU? Sau pot cere ca procesul sa se judece la judecatoria CLUJ-NAPOCA?
MULTUMESC ANTICIPAT.
Actiunea se introduce la instanta unde se află domiciliul/sediul persoanei fizice sau juridice pârâte art. 107 C.p.civ.. Dacă există un contract/act în care sa stabilit alt fel atunci la locul stabilit prin acel act.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
ContSters136598, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru pfi inregistrat doar la anaf Revo71 Revo71 Buna ziua, am cateva nelamurii in legatura cu procesul pe care trebuie sa il urmez ca sa functionez legal, o sa descriu mai intai situatia pe ... (vezi toată discuția)
Problema urgenta: divort-competenta teritoriala kristabella kristabella Care este instanta la care se introduce cererea de chemare in judecata in cazul divortului in urmatoarea situatie: Locul incheierii casatoriei si ultimul ... (vezi toată discuția)
Divort fara copiii, parasire domiciliu ,nepotrivire caracter crittelli crittelli Am intentat actiune de divort sotiei in anul 2011.Mentionez ca nu mai locuim impreuna din anul 2004 an in care a parasit domiciliul conjugal plecand in Italia ... (vezi toată discuția)