avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... talon pensie militar cerut la dosar pensie civil
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

talon pensie militar cerut la dosar pensie civil

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire, mama mea a fost asistenta medicala-cadru militar si acum are pensia de militar, dar inainte de aceasta perioada a lucrat mai bine de 20 de ani in sistemul de stat.
Acum a implinit varsta pensionarii din sistemul de stat si isi depune actele necesare. Printre aceste acte i s-a cerut si talonul de pensie.

Imi puteti spune daca este o cerere legitima si daca influenteaza in vre-un fel calculul?

Teama ei este ca nu i se va mai acorda pensie de stat in procent 100% pentru ca are deja pensie de militar.
Va multumesc mult!
Ana Stancu
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
anastancu, utilizator
Cel mai recent răspuns: anastancu , utilizator 12:39, 19 Martie 2013
Buna ziua,
Am revenit cu o noua intrebare.
Dupa cum spueam mama mea are pensie din sistemul militar si acum a implinit varsta de pensionare pentru pensia de civil. Este nascuta in 10.09.1953 si are 21 de ani munciti in sisitemul de stat (19.5 in policlinici de stat si 1.5 in penitenciar dar ca personal civil).
A incercat sa depuna dosarul la Casa de Pensii de pe raza judetului unde are domiciliul si i s-a spus a trebuie sa-l depuna la Ministerul Justitiei (sau Aparararii nu mai stiu sigur).

Imi puteti spune cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Va multumesc frumos!
Ana Stancu
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
anastancu, utilizator
Buna ziua,

Cred ca m-am lamurit.
1. Cei de la Casa de pensii au spus ca talonul se atasaza pentru o identificare mai usoara si nu afecteaza calculul sau altceva.
2. Dosarul de pensii se depune la Casa de pensii Sectoriala a MApN (care este in Bucuresti), prin posta sau "la poarta" Luni sau Joi intre 13.00-15.00.
Daca mai apar modificari si nu aceasta este procedura revin cu un mesaj.

Mult spor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei militare mariantimisoara mariantimisoara Buna ziua, Am trecut in rezerva la cerere inainte de varsta 55 ani(varsta de pensionare militari). La implinirea varstei de 55 ani am depus dosarul de pensie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință ... parol parol Bună ziua.Născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință următoarele: În perioada 01 august 1991 - 08 august 2007 am lucrat în unități din ... (vezi toată discuția)
Pensie militara de invaliditate mandumitru mandumitru Sunt nascut in luna mai 1956. Am lucrat in cadrul MApN intre 1975-1994, dupa care in sistemul public pana in august 2001 cand am fost pensionat de boala ... (vezi toată discuția)