avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Prelungire perioada evaluare oferte - expirare ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Prelungire perioada evaluare oferte - expirare perioada de valabilitate a ofertei & garantie de participare

Ce se intampla daca procedura de evaluare a ofertelor, prelungita... depaseste cele 90 de zile - perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta?

Este inca devreme, dar in 3 saptamani expira cele 90 de zile de valabilitate a ofertei si, inclusiv, a garantiei de participare.

Ce trebuie sa faca ofertantul in acest caz?
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 15:05, 19 Martie 2013
Conform art.6, alin.2) din HG 925/2006 "autoritatea contractanta are obligatia de a solicita prelungirea valabilitatii ofertelor, precum si, dupa caz, a garantiei de participare, in situatii exceptionale care impun o astfel de prelungire".

In calitate de ofertant, recomand ca acesta sa se asigure din proprie initiativa d eprelungirea garantiei din timp, intrucat de multe ori AC solicita in ultima zi prelungirea si exista riscul fizic de a avea probleme cu banca la prelungire.
Multumesc, raspunsul e foarte util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie participare cateldestept cateldestept Am participat la o licitatie, la care a expirat perioada de valabilitate a ofertei (90 zile) si nu s-a declarat castigatorul. Pot sa cer returnarea garantiei ... (vezi toată discuția)
Valabilitate oferta ibitza78 ibitza78 Buna ziua! Prin Fisa de date am solicitat ca oferta sa fie valabila 180 zile. Un ofertant a prezentat Formularul de oferta financiara in care a mentionat ca ... (vezi toată discuția)