avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de cetatean strain

buna ziua as dori sa vb cu un avocat din pitesti in legatura cu un divort cu un cetatean strain nu avem copii si nici bunuri cam in cat tim se poate finaliza
Cel mai recent răspuns: Gabriela19722 , utilizator 20:56, 19 Martie 2013
Mediator gasiti,nu asta e problema,dar conform celor relatate medierea nu isi mai gaseste menirea.
Pe cale de consecinta,in situatia dvs,puteti introduce cererea de divort la judecatoria din circumscriptia unde aveti locuinta si puteti invoca divortul pentru separarea in fapt indelungata,care se aplica atunci cand sotii sunt separati in fapt de cel putin 2 ani.
Instanta va verifica existenta si durata despartitii in fapt si va pronunta divortul din culpa dvs,sau daca sotul parat e de acord cu divortul,se pronunta divortul fara a se face mentiune despre culpa sotilor.
Instanta este tinuta sa-si verifice competenta internationala si apoi sa aplice legea forului-adica legea procesuala romana in materia divortului.
Numai bine!
Adresati-va instantei de judecata.Paratul va fi citat la adresa cunoscuta.

Când reclamantul învederează că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a izbutit să afle domiciliul pârâtului, preşedintele instanţei va dispune citarea acestuia prin publicitate.

În aplicarea acestor dispoziţii legale este necesar ca reclamantul să prezinte probe privind diligenţele pe care le-a depus pentru aflarea domiciliului sau reşedinţei pârâtului, nefiind suficientă simpla afirmaţie a necunoaşterii adresei.

Divortul ,in asemenea cazuri,se face in tara de rezidenta a celor doi.Daca aveti domiciliu separat ,procesul dureaza foarte mult, ptr ca actele vor fi transcrise prin ministerele de externe..
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
Gabriela19722, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul cand partenerii traiesc separati de 10 ani si au un copil care a fost crescut si intretinut numai de mama mamasingura mamasingura Va rog sa-mi spuneti cum se poate divorta in conditiile in care cei doi traiesc separat de 10 ani, iar copilul , in varsta de 17 ani a fost crescut si ... (vezi toată discuția)
Divortul de sotie plecata din tara tase01 tase01 buna ziua , as dori un sfat privind modalitatea de divort in cazul in care sotia este plecata din tara ,(sintem casatoriti de 10 ani ,nu ne-am intilnit de ... (vezi toată discuția)
Sfaturi de divort puffy_25 puffy_25 Buna ziua,sunt casatorita de 8 ani dar de 2 ani am parasit caminul conjugal de un an incerc sa divortez prima oara am incercat fara avocat am depus actele ... (vezi toată discuția)