avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinere permis auto - epilepsie, acordul medicului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinere permis auto - epilepsie, acordul medicului

Buna ziua! Am o intrebare catre Dvs., va rog mult, daca puteti ajutati-ma.

Am un baiat care doreste sa urmeze scoala de soferi, pentru a obtine permisul de conducere cat. B. Are foarte mare nevoie de acest permis, pentru-ca lucreaza la 20 km. de domiciliu si caile de transport din cauza orarului de lucru pe care-l are, nu sunt bune. (Lucreaza ca inginer technolog la o firma privata).

Din pacate de la varsta de 16 ani are o boala numita Epilepsie de catre doctorul, care i-l trateaza. Am facut multe analize dar n-a iesit nimic care sa ateste acest lucru, doar ca i se facea rau si de cand ia medicamente pentru epilepsie nu i s-a mai facut rau. A terminat cu bine Facultatea, fara sa aiba vreo problema.

Intrebarea ar fi daca are dreptul de acest permis, sau nu, pentru-ca are vizitele medicale necesare facute, si este inscris la scoala, dar ii lipseste acordul medicului, care il trateaza. Alt medic in domeniu n-a vrut sa semneze , au spus ca numai Dansul poate sa faca acest lucru. Problema este ca trebuie sa se inscrie si sa astepte programarea. Baiatul face si acest lucru, dar am vrea sa stim daca asteapta in zadar, sau nu va fi nici o problema.

Va multumesc anticipat pentru raspuns. Cu stima
Revin cu un nou mesaj. Fiica mea care a avut 3 crize in 2014, acum a luat permisul in Manchester.
A aratat toate tratamentele si toate hartiile de la toate spitalele pe unde a stat internata.
Dupa 6 luni de deliberari DVLA din Uk a spus ca este apta ptr a obtine permis auto.
Mentionez ca si la ora actuala ia tratament si face la 6 luni control la o clinica privata in Tg Mures.
In Ro toti spuneau ca nu se poate ...ca nu are rost... Politia spunea ca doctorii trebuie sa isi dea acordul ptr inceperea scolii, Doctorii nu aveau n8mic concret. Si nu erau de acord sa faca scoala auto ....fara sa imi spuna, conform carei legi si articol impiedica un om care a suferit una sau mai multe crize de epilepsie, sa obtina permis. Nimeni nu a stiut sa mi dea aceste informatii.
De aici reiese ca, nu avem institutii sau oamenii din institutii,bine pregatiti si informati.
Nu sunt in stare sa caute ptr oameni aflati in astfel de situatii si sa le dea un raspuns oficial, si nu unul dupa parerea lor proprie care intotdeauna este...nu are rost..e periculis..daca..parca..etc.

Da cum sa nu... atâta timp cât tratamentul prescris de medic, iar crizele nu au mai avut loc de la începerea tratamentului, poate da liniștit de carnet, cu condiția să ia tratamentul când i-a impus medicul. Daca tu ești resemnat cu chestia asta, afla că suntem multi care luam permis, chiar daca suferim de afecțiunea asta, dar totuși luam tratament, nu toți putem trai fara permis de conducere, domnul meu...unii avem nevoie, sau pur și simplu ne dorim foarte mult să îl avem

Anghel16 a scris:

Nu trebuie să vă doriți permisul lui. O spun ca bolnav de epilepsie. Poate suferi o criză la volan și face un accident din care să aibă doar de pierdut. Poate fi de la o rază de soare care-i bate în oglindă, de la vreo goarnă de camion care-l sperie sau pur și simplu de la suprasolicitarea pe care o presupune pentru un om bolnav condusul unei mașini. Cred că legea trebuie amendată și bolnavul de epilepsie pus în lista celor ce nu pot lua permis. Pentru liniștea familiei lui și a celorlalți oameni din trafic. Acum 10 ani mi-am dorit și eu să iau permisul dar după ce un neurolog mi-a explicat tot ce am spus și eu aici, am renunțat. Asta trebuie să facă și el, să meargă spre serviciu cu un coleg cu mașina sau cu transportul public. Nu la volan, nici un medic nu ia riscul acesta

1
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
Cristi121121, utilizator
Salut, am o intrebare (desi nu cred ca o sa se vada dupa atata timp ) am si eu epilepsie , sunt sub tratament si nu am facut crize de 5 ani , ati avut acelasi caz, imi puteti spune cum ati procedat sa luati permisul ? Va multumesc

Răzvan130503 a scris:

Da cum sa nu... atâta timp cât tratamentul prescris de medic, iar crizele nu au mai avut loc de la începerea tratamentului, poate da liniștit de carnet, cu condiția să ia tratamentul când i-a impus medicul. Daca tu ești resemnat cu chestia asta, afla că suntem multi care luam permis, chiar daca suferim de afecțiunea asta, dar totuși luam tratament, nu toți putem trai fara permis de conducere, domnul meu...unii avem nevoie, sau pur și simplu ne dorim foarte mult să îl avem

Anghel16 a scris:

Nu trebuie să vă doriți permisul lui. O spun ca bolnav de epilepsie. Poate suferi o criză la volan și face un accident din care să aibă doar de pierdut. Poate fi de la o rază de soare care-i bate în oglindă, de la vreo goarnă de camion care-l sperie sau pur și simplu de la suprasolicitarea pe care o presupune pentru un om bolnav condusul unei mașini. Cred că legea trebuie amendată și bolnavul de epilepsie pus în lista celor ce nu pot lua permis. Pentru liniștea familiei lui și a celorlalți oameni din trafic. Acum 10 ani mi-am dorit și eu să iau permisul dar după ce un neurolog mi-a explicat tot ce am spus și eu aici, am renunțat. Asta trebuie să facă și el, să meargă spre serviciu cu un coleg cu mașina sau cu transportul public. Nu la volan, nici un medic nu ia riscul acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru un prieten intreb - examen pentru permis bolnav epilepsie BogdaN265 BogdaN265 Am un prieten care vrea sa urmeze scoala de șoferi , doar ce a împlinit 18 ani si este la o școală de mecanici auto unde se face scoala de șoferi ... (vezi toată discuția)
Plasament si tratament fals pentru a se lua bani de pe urma mea Cristina_981 Cristina_981 Buna stiu ca nu pare real dar sper sa reusesc sa gasesc raspunsul ce ma macină. Ma numesc cristina si am fost luată în plasament la câteva luni din ce imi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am 19 ani si in viitor as dorii sa obtin permisul ... Cristian2003 Cristian2003 Buna ziua, am 19 ani si in viitor as dorii sa obtin permisul de conducere categoria B (Grupa 1) insa sufar de epilepsie, ultima criza am facut-o la varsta de ... (vezi toată discuția)