avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Public - Art.145 Cod Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Public - Art.145 Cod Penal

O universitate privata din Romania se poate incadra in intelesul termenului Public, conform Art.145 Cod Penal?

Rog raspuns urgent, este f important. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:43, 18 Martie 2013
Răspunsul este afirmativ, seveste interesului public este organizata în scopul garantării drepturilor cetăţeneşti în acord cu principiile europene.
Multumesc dlui avocat.
Va rog sa analizati in lumina Codului Penal, Art.249 Neglijenta în serviciu
Încalcarea din culpa, de catre un functionar public, a unei îndatoriri de serviciu, ....

raportat la Art.145 Public si la Art.147 Functionar public si functionar

Se poate intelege ca un functionar de la o Universitate privata este functionar public?
Da conform 147 alin 1.
Atunci e de bine. Multumesc si o seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public sau functionar? sake sake Buna ziua, Am o disputa cu niste colegi, referitor la: Art. 145 - Public Prin termenul „public“ se înţelege tot ce priveşte autorităţile ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu sau neglijenta in serviciu? Just-drept Just-drept Un functionar public avea un termen de indeplinit pentru efectuarea unor acte, dar nu a respectat termenul. La cateva saptamani am depus plangere penala pentru ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu ragea doina ragea doina Buna ziua, ma numesc Doina si am si eu o problema mare. Am lucrat timp de 7 luni intr-o banca,pe un post de casier. Aceasta \"banca\"avea mai multe puncte ... (vezi toată discuția)