avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu sau neglijenta in serviciu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu sau neglijenta in serviciu?

Un functionar public avea un termen de indeplinit pentru efectuarea unor acte, dar nu a respectat termenul. La cateva saptamani am depus plangere penala pentru abuz in serviciu. Dupa aproximativ o saptamana de cand am depus plangerea, functionarul efectueaza actul pe care trebuia sa-l indeplineasca la termenul stabilit.

Acum aceasta fapta a functionarului se considera abuz in serviciu sau neglijenta in serviciu?
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 08:25, 2 Decembrie 2014
Este hazardat a emite raspuns ,in conditiile in care nu ati facut precizari relevante
Pentru ca fapta functionarului sa fie incadrata sub incidenta infractiunilor precizate de dvs,trebuie sa existe elemente si indicii temeinice referitor la culpa,limitele de competenta ale functionarului,complexitatea cererii si demersuri pentru solutionare,etc
Art. 246

Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
.Art. 249
Neglijenţa în serviciu
Încălcarea din culpă, de către un funcţionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă s-a cauzat o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia ori o vătămare importantă intereselor legale ale unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.
Fapta prevăzută în alin. 1, dacă a avut consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.

ynocentta, art. indicate de dvs sunt pe vechiul c.p., trebuie modificate cu art. din noul c.p. 297 respectiv 298.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod penal total3r total3r poate fi considerata infractiune de abuz in servici refuzul repetat al administratorului unei firme de lichidare judiciara de eliberare a unei adeverinte la ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu ragea doina ragea doina Buna ziua, ma numesc Doina si am si eu o problema mare. Am lucrat timp de 7 luni intr-o banca,pe un post de casier. Aceasta \"banca\"avea mai multe puncte ... (vezi toată discuția)
Atitudinea de neglijenta fikret1 fikret1 Atitudinea de neglijenta a functionarului public care prin actiunile sale priveaza cetateanul de calitatea de asigurat impiedicand astfel accesul la serviciile ... (vezi toată discuția)