avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer teren

ce conditii se impun pentru a transfera un teren de pe raza unei localitati pe raza alteia?
Cel mai recent răspuns: Bobrec , utilizator 10:33, 24 Septembrie 2024
O tranzacţie/schimb de teren între o altă persoană fizică sau juridică.
dar pentru a face schimbul de teren este nevoie de un protocol stabilit intre cele doua localitati?va multumesc
Nu, tranzacţia schimbul făcânduse între persoanele respective în baza unui act, contract.
Exista vreo lege,un articol in acest sens?pentru ca cei cu care ne judecam tot o tin pe a lor,ca intre cele doua localitati(din judete diferite, Iasi si Suceava)nu a existat nici un protocol.Mai sustin ca o alta persoana implicata in proces a incercat sa aduca si ea pamant dintr-o localitate in alta,dar din acelasi judet,si nu a putut.Si ne acuza pe noi ca schimbul nu s-a facut conform legii.Va multumesc mult
Am înteles acum cu ce va confruntati. Toate legile aparute in domeniul fondului funciar (18; 1, 247) stipuleată faptul că reconstituirea dreptului de proprietate se face pe vechiul amplasament iar schimbul de teren de la aparitia legilor fondului funciar se puteau face printr-o tranzacţie de schimb de terenuri.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
ContSters136598, utilizator

Alte discuții în legătură

In ce conditii poti aduce un lot de pamant dintr-un judet in altul? ghitab ghitab buna ziua.bunicul meu a cumparat un lot de pamant in tg Frumos,Iasi din care i-a dat tatalui meu o suprafata de 3600mp.Tatal meu,locuind in Bogdanesti,Suceava ... (vezi toată discuția)
Legea 247- terenuri revendicate de doi proprietari Anna63 Anna63 In conf. cu prvederile legii 247 s-a recostituit dreptul de proprietate pentru doi autori defunctii. Mostenitorii unuia dintre ei au acceptat terenul ... (vezi toată discuția)
Legea 247/2005 - respingere / art. i, punct 4, titlu vi ALEXANDRUMITACHE ALEXANDRUMITACHE In urma solicitarii de retrocedare a unei suprafete suplimentare de 42 ha (in baza Legii 247/2005), fata de cele 50 ha deja obtinute in baza Legii 18, Comisia ... (vezi toată discuția)