avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGEA 247/2005 - Respingere / art. I, punct 4, Titlu VI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGEA 247/2005 - Respingere / art. I, punct 4, Titlu VI

In urma solicitarii de retrocedare a unei suprafete suplimentare de 42 ha (in baza Legii 247/2005), fata de cele 50 ha deja obtinute in baza Legii 18, Comisia locala mi-a comunicat "respingerea cererii pentru suprafata +42 ha, motivat de prevederile art. I punct 4, Titlul VI din Legea 247/2005".
Impotriva hotararii pot depune contestatie.

1. As dori sa stiu unde trebuie depusa o eventuala contestatie?
2. As dori sa stiu daca Comisia are obligatia din oficiu de a-mi comunica posibilitatile de compensare pentru cazurile prevazute de art. I punct 4, Titlul VI din Legea 247/2005 (respectiv alte suprafete disponibile)?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tudor Aionitoaie , Consilier juridic 01:41, 24 Ianuarie 2006
1. contestatia se depune la comisia locala de fond funciar urmand a fi inaintata de aceasta, impreuna cu documentatia aferenta catre comisia judeteana de fond funciar care functioneaza pe langa prefectura respectivului judet. Comisia judeteana urmeaza sa se pronunte asupora contestatiei dumneavoastra prin hotarare.

2. Daca vechiul amplasament este ocupat, comisia locala are obligatia sa va faca propuneri de amplasamente, echivalente ca valoare. In situatia in care nu exista un astfel de teren sau nu va convine calitatea terenului, amplasamentul etc. veti fi trecut la anexa cu despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)
Retrocedare funciara pe vechiul amplasament. chemare in judecata Balaurul Balaurul Buna ziua; Va rog frumos o parere/sfat legat de urmatoarea problema: [i][b]Datele problemei:[/b][/i] s-a depus cerere pe legea 247/2005 prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Care e procedura (etapele) de la aprobarea retrocedarii la punerea in psosesie? Balaurul Balaurul Pe legea 247/2005, in zona colinară necooperativizată am solicitat retrocedarea in natura, pe vechile amplasamente, a 30 HA teren agricol. Dupa multe ... (vezi toată discuția)