avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu minor la mama in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu minor la mama in strainatate

buna seara,am si eu o intrebare,in cazul custodiei comune daca s a stabilit domiciliul minorului la mama iar mama are domiciliu stabil in strainatate,poate lua minorul in strainatate sa locuiasca cu mama?
Ar trebui sa scrie exact in hotarare ca minorul va avea domiciliul in strainatate la mama sa cu domiciliul la adresa x in strainatate.
Daca din hotarare nu rezulta clar adresa la care va avea domiciliul copilul, nu va lasa sa iesiti.
In cazul in care in hotararea judecatoreasca nu este specificata in mod expres adresa mamei, care reprezinta locuinta minorului , nu veti putea parasi tara cu minorul fara declaratia notariala data de tata.

Puteti sesiza instanta de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari care sa suplineaca acordul de vointa al tatalui, avand in vedere mentiunile din hotararea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autorităţii părinteşti deeaflor deeaflor buna ziua! am divortat acum un an, sunt parinte rezident si unic custodiant al unui minor de peste 14 ani, conform hotararii judecatoresti. dupa divort, am ... (vezi toată discuția)
Risc sa pierd copiii daca plec din tara la munca? cameliaraici cameliaraici Vreau sa plec din tara la munca in germania, am doi minori incredintati doar mie cu drep de decizie asupra lor, daca plec din tara pentru un an si-mi las ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei , persoana divortata LucianRus89 LucianRus89 Buna ziua, Sora mea are un baiat de 13 ani, divortata, fostul sot este plecat in alta tara de cativa ani. Si as dori sa stiu daca este posibil ca sora mea sa ... (vezi toată discuția)