avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii de servicii de transport nationale si ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii de servicii de transport nationale si intracomunitare, cu sau fara TVA

Salut tuturor!

Am si eu asa o intrebare. Am o societate inregistrata TVA, precum si in ROI si urmeaza sa vindem bunuri din Romania catre sociatati din UE cit si din afara. Nu imi este clar cum ma vor factura transportatorii: cu sau fara TVA - am auzit opinii diferite pina acum.
Transportatorii pe care-i vom utiliza pot fi clasificati astfel:
1. Transportator inregistrat/cu sediu doar in Romania.
2. Transportator care are sediu doar inafara Romaniei
3. Transportator care e inregistrat atit in Romania cit si in alte tari din UE, adica face parte dintr-o retea europeana de transportatori cu acelasi nume.,..

Va rog frumos, cine a avut experienta similara, daca ma poate ajuta cu ceva. Insasi transportatorii mi-au dat raspunsuri diferite. Eu insa trebuie sa-mi planific cheltuielile.. Multumesc Mult!
Cel mai recent răspuns: cerbu99 , utilizator 16:36, 21 Martie 2013
1. Cu tva
2. Fara tva
3. Depinde de unde factureaza. Daca din Ro cu tva, daca din str fara tva
Multumim mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare transport marfa / tva sacko sacko Societate din Romania, inregistrata in scopuri TVA, efectueaza transport international de marfuri in Suedia pentru o firma din Romania platitor de TVA ... (vezi toată discuția)
Cum facturez? contabil20 contabil20 Firma mea din RO inregistrata in ROI presteaza servicii de reparatii pentru echipamente (motoare) si factureaza catre firma producatoare din Germania ... (vezi toată discuția)
Tva pe factura pentru clienti din ue traian_an traian_an Un SRL neplatitor de TVA in Romania, presteaza servicii in tarile UE. SRL-ul a obtinut cod special de TVA (declaratia 91) si s-a inscris in ROI (decl. ... (vezi toată discuția)