avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident pe trecerea de pietoni

Aseara am lovit 2 persoane pe trecerea de pietoni, o batrana de 73 ani si o fetita de 13 ani. Nu au rani grave...fetita are o vanataie deasupra sprancenii, un traumatism la ceafa si fractura la nas, iar batrana are arcada sparta ( a fost cusuta) si 2 coaste rupte. As vrea sa stiu ce sa fac daca numarul zilelor de ingrijiri medicale o sa fie mai mare de 10 zile. Stiu ca daca aceste zile sunt mai putine, nu e considerata infractiune. Dar ma poate actiona civil, in acest caz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriana10 , utilizator 19:07, 21 Februarie 2009
Daca sunt mai mult de 21 de zile puteti intra in alt tip de incadrare, ceea ce nu cred ca e cazul. Da va poate solicita daune civile pentru prejudiciul provocat.
Buna ziua,

Imi pare rau pentru accidentul pe care l-ati avut, dar ma bucur ca nu a fost mai grav.
Totodata va aduc la cunostinta faptul ca in cazul in care exista vicitime in caz de accident de circulatie se deschide in mod automat dosar de cercetare penala, adica ve-ti fi cercetata pentru Vatamae corporala din culpa prevazuta de art. 184 Cod Penal. Referitor la zilele de ingrijiri medicale va pot sune sigur ca in cazul in care vorbim de leziunile pe care dumneavoastra le-ati descris zilele de ingijiri medicale ar pueta ajunge undeva la 40-60 de zile sau chiar mai mult, depinde de raportul medicului legist.
Va sugerez sa va angajati un avocat pentru ca o sa aveti nevoie!

Succes!
eu speram sa nu fie asa grav ... adica sa nu se depaseasca 10 zile :( sunteti sigur ca pt acele vatamari se va trece de 10 zile ? iar doctorii au spus ca fetita se va reface in 2 sapt.. La ce daune credeti ca ar trebui sa ma astept?Ce as putea sa fac acum sa-i ajut?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2009
adriana10, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!! accident rutier pe trecere adriana10 adriana10 Am lovit 2 persoane pe trecerea de pietoni, o batrana de 73 ani si o fetita de 13 ani. Nu au rani grave...fetita are o vanataie deasupra sprancenii, un ... (vezi toată discuția)
Zile ingrijire medicala -urgent bursu bursu Am avut un accident rutier pe trecerea de pietoni lovind 2 persoane. Daca medicul legist constata ca victimele au nevoie de mai mult de 60 de zile de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ramonel ramonel cate zile de ingrijiri medicale se pot da pentru diagnosticul urmator: -Fractura incompleta corp sternal, s-a efectuat examen radiologic -TCC acut ... (vezi toată discuția)