avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urgent!!! accident rutier pe trecere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urgent!!! accident rutier pe trecere

Am lovit 2 persoane pe trecerea de pietoni, o batrana de 73 ani si o fetita de 13 ani. Nu au rani grave...fetita are o vanataie deasupra sprancenii, un traumatism la ceafa si fractura la nas, iar batrana are arcada sparta ( a fost cusuta) si 2 coaste rupte. As vrea sa stiu ce sa fac daca numarul zilelor de ingrijiri medicale o sa fie mai mare de 10 zile. Stiu ca daca aceste zile sunt mai putine, nu e considerata infractiune. Dar ma poate actiona civil, in acest caz? Asigurarea RCA ma ajuta in acest caz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 19:34, 22 Februarie 2009
se poate deschide proces civil si pentru mai putin de o zgarietura
In cazul pagubelor (de orice fel) rezultate in urma unei infractiuni actiunea civila se poata alatura celei penale, in procesul penal. Unu din avantajele (sau dezavantajele:)) pe care le are este scutirea de taxa de timbru
RCA acopera pagubele civile. Conditia esentiala este sa-i instiintati neintarziat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni adriana10 adriana10 Aseara am lovit 2 persoane pe trecerea de pietoni, o batrana de 73 ani si o fetita de 13 ani. Nu au rani grave...fetita are o vanataie deasupra sprancenii, un ... (vezi toată discuția)
Zile ingrijire medicala -urgent bursu bursu Am avut un accident rutier pe trecerea de pietoni lovind 2 persoane. Daca medicul legist constata ca victimele au nevoie de mai mult de 60 de zile de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Rca bursu bursu Unde ma duc sa instintez asiguratorul in caz de accident ??? am facut rca ul la allianz (vezi toată discuția)