avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amplasare indicatoare rutiere - modalitate legala de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amplasare indicatoare rutiere - modalitate legala de obtinere dovada

De curand am fost amendat pentru nerespectarea vitezei pe un drum european cu reglementarea vitezei.

Intrebarea mea este de unde pot afla oficial daca la KM unde scrie pe PV este sau nu reglementata viteza.

Ulterior am vazut indicatorul care este la 1 metru de un drum secundar, iar pe respectivul tronson se fac lucrari pentru autostrada, utilajele fiind tot timpul parcate pe marginea soselei
Cel mai recent răspuns: alungu , utilizator 13:40, 19 Martie 2013
potrivit art. 5 din OUG nr. 43/1997, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor, conform competentelor ce ii revin, cu avizul politiei rutiere, este obligat sa instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, sa aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor in vigoare...in aceste conditii, apreciez ca politia rutiera ce are competenta în zona respectiva va poate da un raspuns concret...chiar daca, tot ea, v-a si amendat...
multumesc pentru raspuns, dar articolul care il mentionezi, spune altceva

ART. 5
Din punct de vedere funcţional şi administrativ-teritorial, în ordinea importanţei, drumurile publice se împart în următoarele categorii:
a) drumuri de interes naţional;
b) drumuri de interes judeţean;
c) drumuri de interes local.

este cumva alt articol ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soferi iresponsabili pe drum privat Costi A Costi A Locuiesc într-un cartier rezidențial- ansamblu de 9 blocuri. În interiorul cartierului avem implementate mai multe sensuri unice evidențiate cu marcaj pe ... (vezi toată discuția)
Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Auto-vatamare > dosar penal > neprelungire dovada permis !! Airscape Airscape Pot sa spun ca ce mi se intampla mie, nu cred ca s-a mai discutat aici, si rar se mai intalneste. - La data de 01.08.2008 am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)