avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu

Am fost dat in somaj dar nu am primit drepturile salariale pentru doua luni si jumatate si nici un raspuns clar daca-i voi primi si cand.Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: fulguta , utilizator 15:04, 19 Martie 2013
Singura solutie este actionarea angajatorului in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca. Actiunea este acutita de taxe judiciare.
Pentru ce perioada nu ati primit salariile ? ...

art.171 C.mun
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului
ianuarie, februarie si 15 zile din lina martie din cate am inteles firma se afla in insolventa
Daca societatea este in insolventa atunci va trebui sa vedeti daca sunteti inscrisa la masa credala ..

Potrivit Legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu DIN OFICIU in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris.
Daca nu a fost inscris, poate formula contestatie. In practica, insa, salariatii iau legatura cu administratorii judiciari, care ii inscriu fara nicio problema in tabele.
In cazul in care societatea este in insolventa, va trebui sa va adresati administratorului judiciar numit pentru societate. Sa aveti grija sa va inscrie in tabelul creditorilor si sa ii solicitati informatii suplimentare cu privire la plata drepturilor salariale.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale carmenliv carmenliv In cazul in care o societate a intrat in faliment iar salariatii nu au au primit drepturile salariale,..., Cine achita salariile?..din ce fonduri? Salariatii ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)