avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cu ce ajuta statul o mamica!?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cu ce ajuta statul o mamica!?

Buna ziua, as vrea sa stiu care este ajutorul financiar orefit de catre strat, unei mamica care urmeaza sa nasca insa nu a fost angajata in ultimul an? Este prima nastere. Ce se ofera incepand cu nasterea , pana cand copilul implineste un an?
Cel mai recent răspuns: lenaka7 , utilizator 15:25, 19 Martie 2013
1. In aceasta situatie veti beneficia numai de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

2. - Dar tatal copilului poate beneficia el de indemnizatie pentru CCC sau de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Adica nu va intra in CCC, va lucra si va primi salariu, si va mai primi de la stat 500 lei lunar, incepnad cu data nasterii copilului si pana ce acesta va implini 2 ani.
- Pentru acaesta trebuie ca tatal sa indeplineasca conditia ca in cele 12 luni premergatoar nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri profesionale impozabile).
Va multumesc din suflet Domnule Tudor. Dar la nastere se ofera ceva ajutor din partea statului?
La nastere nu se mai acorda nimic din partea statului roman, poate doar angajatorul sa acorde un ajutor de nastere daca este prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al acestuia.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti aferente nasterii copilului clauv clauv Buna ziua, Am si eu o intrebare privind acordarea diverselor drepturi banesti dupa nasterea copilului. Situatia mea concreta este urmatoarea: 1. Sotia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului acordata tatalui AndreiDI AndreiDI Buna ziua, Situatia este urmatoarea: eu am fost somera pana in luna martie anul 2012 iar dupa aceasta data nu am am mai avut venituri. Urmeaza sa nasc la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)