avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Garantie chirie imobil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Garantie chirie imobil

Buna ziua ,

Este corecta urmatoarea inregistrare contabila :

461/4111 = 167
5121 = 461/ 4111

Sunt obligata sa emit factura pt garantie ( atat pentru pers juridice cat si fizice )? sau pot inregistra direct 5121/ 5311 = 167 ?

Mentionez ca este vorba de un SRL care da spre inchiriere atat la pers fizice cat si juridice, in baza contractelor incheiate cu acestia.

Va multumesc ,
M.
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 12:22, 20 Martie 2013
Daca imi permiteti o opinie: eu nu as factura garantia primita( mi s-ar parea ciudata inreg. 411=167) eventual in cazul in care contractul nu este respectat si garantia nu se mai restituie atunci as intocmi o factura 411= 7581fara tva si eventual 167 = 411.
In baza cotractului si a unui document de incasare, eu zic ca se poate si este corecta inregistrarea 5121/5311=167.
O alta varianta pentru folosirea contului 167 decat cea redata mai in jos nu mi se pare corecta, in situatia garantiilor.
[ link extern ]
Multumesc mi-ati intarit convingerea :) nu voi factura garantia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garanție de participare și garanție de bună execuție: care este diferența dintre ele și care sunt operațiile contabile care se fac la plata din cont? ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este diferenta intre garantia de participare la o licitatie si garantia de buna executie? Care sunt operatiile contabile care se fac la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate garantie chirie roxana68 roxana68 1.Firma X factureaza catre un client garantie chirie.Garantia din cate stiu eu se factureaza fara tva.Va rog frumos sa ma ajutati cu inregistrarile contabile ... (vezi toată discuția)
Garantie chirie spatiu ela david ela david O societate comerciala are ca activitate principala inchirierea si subinchirierea de spatii.Pentru inregistrearea garantiei, osciliez intre: 1) 472- ... (vezi toată discuția)