Buna ziua. Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: In data de 3 noiembrie 2012 mi-a incetat CIM in urma unei disponibilizari colective. In CCM era prevazut ca, in cazul disponiblizarii colective din motive neimputabile salariatului, acesta are dreptul la plata unor salarii compensatorii. La data de 3 noiembrie 2012 mi se inmaneaza decizia de incetare a CIM, in care se mentioneaza printre altele ca, pana pe data de 20 noiembrie 2012, mi se va vira in contul de salarii suma corespunzatoare salariilor compensatorii prevazute in CCM. Intrucat societatea nu a respectat acea data, si in urma deselor amanari, in data de 3 decembrie 2012 am depus cerere de chemare in judecata a debitoarei, pentru plata sumelor restante. Am primit termen de judecata data de 6 martrie 2013. In data de 15 ianuarie 2012 mi s-au virat in contul de salarii 20 % din sumele restante. La data de 6 martie 2013 s-a judecat cauza si s-a solutionat prin acceptarea actiunii si obligarea debitoarei la plata sumelor restante plus dobanzile aferente. In intampinarea depusa de societatea debitoare la dosar, aceasta recunoaste suma restanta. Mentionez ca la data de 17 martie 2013 hotararea judecatoreasca era la verificat, corectat si semnat, deci inca nu am primit-o. In alta ordine de idei, in data de 12 martie 2013, AGA societatii debitoare hotaraste demararea procedurii de lichidare voluntara, numeste un administrator unic si pe data de 14 martie 2013 publica anuntul intr-un cotidian de larga circulatie si inregistreaza cererea la registrul comertului. In data de 17 martie 2013, societatea depune la tribunal cerere de suspendare a tuturor proceselor aflate in desfasurare( suntem 107 fosti salariati in aceiasi situatie). In conditiile date, inteleg ca hotararea judecatoreasca ce urmeaza sa-mi vina nu mai poate produce efecte executorii si ca singura cale prin care imi pot recupra restantele salariale o reprezinta masa credala. Va intreb:
1. daca exista o alta cale prin care pot sa-mi recuperez restantele salariale si care ar fi aceasta,
2. daca mai multi creditori pot depune cerere de intrarea societatii in insolventa si daca aceasta poate fi luata in considerare( asta ne sugereaza sa facem fostul jurist al societatii debitoare, care sustine ca vrea sa ne ajute ),
3. daca, in cazul in care societatea intra in insolventa, hotararile judecatoresti pot fi executate,
4. daca, in cazul continuarii procesului de lichidare, trebuie sa depun individual la tribunal declaratie de creanta si care ar fi taxa de timbru in aceasta situatie; deasemeni, termenul limita de 20 de zile la ce data face referire, la data publicarii hotararii judecatoresti de lichidare in MO, sau de la data publicarii anuntului in ziar?
5. daca mai exista si alte cai de solutionare, in cazul in care nu-mi pot recupera drepturile salariale restante la masa credala
6. Daca toti cei in situatia descrisa mai sus ne putem constitui intr-o forma de organizare si sa fim reprezentati la masa credala de un avocat, intrucat imi e greu sa cred ca de unii singuri vom avea vreo sansa, avand in vedere ca societatea debitoare mai are ca si creditori si alte societati de calibru.
Va rog din suflet sa-mi raspundeti fiindca sunt disperat. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.