avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pot realiza venituri daca am pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pot realiza venituri daca am pensie de invaliditate?

Daca am pensie de invaliditate gr. II am voie sa realizez venituri(nu cu Contract individual de munca,ci ca Agent de Asigurari, cu Contract de Mandat).
Daca da, exista un plafon pana la care am dreptul sa realizez venituri?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:31, 19 Martie 2013
1. Daca sunteti beneficiar al unei pensii de invaliditate de gr.II asta inseamna ca v-ati pierdut total capacitatea de munca si nu puteti cumula pensia cu venituri provenite dintr-o activitate profesionala.

2. Activitatea de agent de asigurare, desfasurata in baza oricarui fel de contract, este o activitate profesionala.

3. Riscati sa va fie incetata plata pensiei si sa nu mai beneficiati de ea niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate grad ii cumulata cu alte venituri ca pfa? Claudiu000 Claudiu000 Bună ziua. Am citit pe acest forum o situație asemănătoare, dar nu am înțeles clar. Întrebarea este următoarea: [b]Un pensionar de ... (vezi toată discuția)
Venituri din inchirierea de bunuri si alte venituri, beneficiar de pensie de invaliditate gradul ii Mike5591 Mike5591 Buna ziua, a) o persoana pensionata de boala, gradul doi, poate realiza venit din inchirierea unei camere din apartament , fara sa contravina acest lucru cu ... (vezi toată discuția)
Titular intreprindere individuala - pensie de invaliditate gradul ii stagiara stagiara Poate un pensionar care benefeciaza de o pensie de invaliditate gr II nerevizuibila sa devina titular al unei intreprinderi individuale, in masura in care ... (vezi toată discuția)