avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice declaratie pe propria raspundere ofertant strain, uz ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

declaratie pe propria raspundere ofertant strain, uz de fals dupa penal strain sau roman?

La punctul III.2.1 a Fisei de date se cer documentele edificatoare pentru dovedirea indeplinirii obligatiilor de plata a impozitelor, taxelor catre bugetul de stat si bugetul local. " In cazul in care in tara de origine sau in tara in care ofertantul este stabilit, nu se emit asemenea documente, ofertantul va prezenta in acest sens o declaratie pe proprie raspundere, sau daca in tara respectiva nu exista prevederi legale referitoare la declaratie pe propria raspundere, o declaratie autentica in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau juridice care are competente in acest sens."

In tara de origine a ofertantului exista prevederi legale cu privire la declaratiile pe propria raspundere.

Intrebarile mele:
1. declaratia se face in limba de origine, dupa prevederile legale ale tarii de origine, neamintind prevederile legale din romania cu referire la falsul in declaratii? In acest caz se prezinta documentul in original, semnat si stampilat de catre declarant cu traducerea autorizata in limba romana.

2. declaratia se face in limba romana amintind prevederile legale din ambele tari cu privire la falsul in declaratii, eventual in fata unui notar cu interpretul de rigoare?

Incerc sa caut solutia cea mai practica pentru ofertant.
Ce credeti ca ar trebui sa fac?

3. Ce se intampla in cazul in care se amintesc numai prevederile legale in legatura cu falsul in declaratii din tara din origine, daca se face uz de fals in tara procedurii de atribuire, in care tara va fi penalizat ofertantul?

Mixed-up!

Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 12:04, 26 Martie 2013
pararea mea ca declaratia trebuie data in tara unde persoana juridica isi are sediul social pt ca se aplica `lex soceitatis". la procedura ar trebui prezentat declaratia in limba in care a fost data insotita de traducere autorizata si eventual legalizata. declaratia se da coform legii tarii respective si nu legii romane. pe dvs. nu va intereseaza cum raspunde el in fata legii penale in caz de declaratii false. daca sesizati ca declaratia este falsa atunci il dati afara in baza art 181 lit e din oug 34. daca cineva vrea sa-l sanctioneze si penal sa se descurce ca dvs. nu sunteti organ de ancheta
Multumesc pentru raspuns... si scuze pentru intarziere.

Imi spuneti ca declaratia ar trebui sa fie data conform legii penale din tara de origine, si sa fac o traducere autorizata si legalizata a documentului in limba romana.

Credeti ca documentul trebuie si legalizat in tara de origine?
conform oug 34 acest tip de declaratie nu e necesar sa fie autentificata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pe propria raspundere licitatie ofertant strain - conditiile de redactare, locul redactarii soazig soazig Suntem in situatia urmatoare, incercand sa gasim solutia cea mai convenabila pentru ofertant; prin convenabil inteleg legala, si sa fie protejat in cazul in ... (vezi toată discuția)
Persoana straina la o societate comerciala. woodblue woodblue Cum poate o persoana straina sa devina asociat al unei Societati Comerciale. Firma este deja deschisa in Romania. Care sunt actele necesare din ambele tari ?? ... (vezi toată discuția)
Traducerea si legalizarea actelor in strainatate Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca actele(imputernicirile notariale/declaratiile pe proprie raspundere date la un notar din strainatate care are Apostila de la Haga) traduse si ... (vezi toată discuția)